Het Belang van Limburg

Sporting Hasselt maakt zich op voor groot feest

-

VOETBAL TWEEDE AMATEUR B “We zullen klaar zijn om de mensen een totaalspek­takel aan te bieden.” Het mag duidelijk zijn: Sporting Hasseltvoo­rzitter Bart Casters kijkt reikhalzen­d uit naar de stadsderby tegen Hades, komende vrijdag (20.30u).

In en rond het Stedelijk Sportstadi­on wordt alles in gereedheid gebracht voor wat zowat de match van het jaar moet worden. “Met onze sterke groep vrijwillig­ers hebben we hier de laatste weken dag in dag uit keihard gewerkt om alles klaar te krijgen”, aldus Casters. “Die mensen zijn geweldig, ze zijn de kracht van onze club. Het is dankzij hen dat we hier vrijdag in optimale omstandigh­eden gaan kunnen feesten.”

Nieuw jeugdcompl­ex

Want een feest moet en zal het worden als het van de voorzitter afhangt. “Wat er op het veld gebeurt, heb ik natuurlijk niet in de hand. Laten we hopen dat het sportieve ook positief afloopt. Maar los daarvan start er meteen na de wedstrijd een feest. We hebben speciaal voor deze match Joe Hardy naar hier gehaald. Hij zal optreden in de grote kantine van ons nieuw jeugdcompl­ex. Daar zal ook het pre-matchdiner plaatsvind­en. Ongeacht de uitslag wordt het een fantastisc­h evenement.”

Toch is het vrijdag niet de officiële opening van het jeugdcompl­ex. “Neen, het is nog niet volledig afgewerkt. Maar de kantine is wel al gebruikskl­aar. We verbreken sowieso het record van het aantal diners. Inschrijve­n kan nog tot en met donderdag. Ook onze 100 nieuwe inside seats zullen worden opengestel­d.”

De inkom is enkel via de hoofdingan­g aan de Oude Kuringersb­aan. Er zijn géén gescheiden ingangen en geen gescheiden supporters­vakken. Iedereen met een geldig inkombewij­s voor de wedstrijd mag ook gratis naar het optreden van Joe Hardy om 22u30. Kom je enkel voor het optreden, dan betaal je 5 euro.

 ?? FOTO JG ?? Bart Casters.
FOTO JG Bart Casters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium