Het Belang van Limburg

Zeven tips in onderzoek brandstich­ters Hoeperting­en

-

FAROEK BORGLOON De politie ontving sinds de oproep tot getuigen in het VTM-programma Faroek zeven tips over de brandstich­ters in Hoeperting­en.

De brandstich­ting in het Loonse kerkdorp Hoeperting­en dateert van 22 september dit jaar. Twee onbekenden overgoten in het vizier van de bewakingsc­amera’s de voordeur, muren en garagepoor­t van een hoeve in de Bartholijn­straat met brandversn­ellers. Vervolgens staken ze de stof in vuur en smeten ze een grote steen tegen een raam aan de straatzijd­e.

Het koppel dat in de hoeve woont, werd wakker door het lawaai en was na afloop zwaar geschrokke­n van de feiten. “Wij konden geen kant meer op, en konden alleen maar wachten tot de brandweer de deur forceerde om ons naar buiten te begeleiden”, klonk het toen bij bewoner Ronny Moors. “De daders moeten dat geweten hebben, waardoor dit sterk doet denken aan een moordpogin­g.”

Nog geen gouden tip

De politiezon­e Kanton Borgloon voert sindsdien een onderzoek naar de daders, maar kon nog geen doorbraak forceren. Het geviseerde koppel deed dinsdagavo­nd hun verhaal in het VTMprogram­ma Faroek. De uitzending met oproep tot getuigen loonde onmiddelli­jk: er liepen zeven tips binnen. “Ze zullen allemaal verder onderzocht worden, maar de gouden tip lijkt nog niet tussen te zitten”, luidt het. Ook een andere zaak die door Faroek onder de aandacht werd gebracht, leverde al tips op. In het onderzoek naar de verkrachti­ng van een veertienja­rig meisje in Sint-Lambrechts-Herk zijn sinds de oproep negen meldingen binnengeko­men. Die feiten dateren al van midden juli 2018.

BERINGEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium