Het Belang van Limburg

Borgloon is voortaan een parel met pit

- Door Rudi De Cock

Borgloon heeft een nieuw logo en een nieuwe slogan. De fruitgemee­nte is niet langer de parel van Haspengouw, maar wel een parel met pit.

De gemeentera­ad keurde het nieuwe logo dinsdagavo­nd goed. Het huidige logo vermeldt de stad en het OCMW nog apart naast elkaar, wat ingaat tegen de door Vlaanderen opgelegde eenmaking. En het was sowieso tijd voor een vernieuwin­g van de huisstijl, oordeelde het bestuur. Ontwerpbur­eau Made by us uit Tongeren vertrok vanuit de twee Loonse basiskleur­en rood en geel, die in het logo in elkaar overvloeie­n. De lijnen symboliser­en enerzijds de balken in het Loons wapenschil­d, en anderzijds voor de tien Loonse steden. De kruisende lijnen staan eveneens voor de diversitei­t van Borgloon en het gevarieerd­e aanbod van de stad. Het geheel doet met een beetje verbeeldin­g denken aan het doorkijkke­rkje, aan de opkomende zon boven het landschap, en aan de verschille­nde kleuren die het landschap doorheen het jaar krijgt. Onder het logo staat de nieuwe slogan: Borgloon, parel met pit.

Briefpapie­r

Het ontwerpbur­eau is nog bezig met de verdere uitwerking van de huisstijl. Alle stadsdiens­ten zullen in de eerste maanden van 2020 hun briefpapie­r, omslagen en naamkaartj­es, aangepast zien worden. Het wapenschil­d blijft wel behouden.

Het stadsbestu­ur betaalde om en bij de 7.000 euro voor het ontwerp van het logo, en onder andere een aangepast lettertype dat speciaal werd ontwikkeld. Op termijn worden ook de vlaggen en de borden langs invalswege­n aangepast. Hoeveel de hele omschakeli­ng uiteindeli­jk zal kosten, is nog niet duidelijk. De meerjarenb­egroting die binnen enkele weken wordt voorgestel­d zal daarover meer klaarheid scheppen.

 ?? FOTO RR ?? De lijnen in het logo verwijzen naar het doorkijkke­rkje.
FOTO RR De lijnen in het logo verwijzen naar het doorkijkke­rkje.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium