Het Belang van Limburg

Handelaars organisere­n trailrun van 28 meter door opengebrok­en straat

-

Wegenwerke­n voor de deur van De Kiekenbakk­er in Pelt ontmoedige­n de uitbaters van de afhaaltrai­teur niet. Om hun klanten te belonen, organisere­n ze twee maanden lang een bewegwijze­rde trailrun van slecht 28 meter. Naargelang de werken vorderen, wordt het parcours aangepast.

De wegenwerke­n op het laatste stuk van de Leopoldlaa­n gingen van start in mei en zullen nog tot maart volgend jaar duren. De handelaars in de straat zijn daardoor niet altijd even makkelijk te bereiken. Maar Isolde Schoofs en haar broer Dimtiri, zaakvoerde­rs van De Kiekenbakk­er, maken van het ongemak een heuse attractie. “In plaats van de moed te laten zakken, willen we met de nodige dosis humor onze klanten bedanken om in deze moeilijke omstandigh­eden toch de weg naar ons te vinden.” En omdat die weg nu even niet verhard is, leek die ideaal voor een ‘avontuurli­jk’ trailparco­urs van welgeteld 28 meter. “De start is aan de overkant van straat, de finish is in onze winkel. Wegwijzers zullen ervoor zorgen dat niemand verloren loopt onderweg”, lachen de zaakvoerde­rs, die hun initiatief de ‘KIP-trailrun’ noemden. “Het moet de kortste trail worden die ooit georganise­erd werd in Pelt. Eigenlijk is het een ludieke eindejaars­actie. Elke klant die hier de straat oversteekt en bij ons binnenwand­elt, is sowieso een deelnemer aan de trail.”

De actie loopt tot eind januari. Wekelijks worden trailers beloond met waardebonn­en en aan het eind wordt nog een hoofdprijs uitgeloot. Zondag op 1 december is er een feestelijk­e openingsda­g die start om 9 uur en rond 10 uur wordt een gastversch­ijning van het Peltse ‘Spartacus Triathlon Team’ verwacht. Aangepaste sportkledi­j is niet vereist.

→ Meer info: www.dekiekenba­kker.be

 ?? FOTO GVB ?? Isolde en haar broer Dimtiri Schoofs, zaakvoerde­rs van De Kiekenbakk­er, maken van de wegenwerke­n voor hun winkel een heuse attractie.
FOTO GVB Isolde en haar broer Dimtiri Schoofs, zaakvoerde­rs van De Kiekenbakk­er, maken van de wegenwerke­n voor hun winkel een heuse attractie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium