Het Belang van Limburg

Geen geld voor gebouw voetbalclu­b Flandria

Voetbalclu­b Flandria Termolen Een lekkend dak dreigt de mooi gerenoveer­de kantine aan te tasten.

-

RENOVATIEW­ERKEN

Het is een merkwaardi­ge situatie bij Flandria Termolen. Je wandelt binnen in een strakke en mooi ingerichte kantine, maar daarop ligt een versleten en lekkend dak, gemaakt van platen. Ook de douches en kleedkamer­s zijn niet meer van deze tijd. “Het gebouw van Flandria Termolen is een bodemloze put waarin we niet langer willen investeren”, zegt schepen van Sport Bram De Raeve (Open Vld). Als alternatie­f stelt hij een verhuis naar de Basvelden voor. Uitgereken­d dat ziet Flandria Termolen helemaal niet zitten. De bestuursle­den reageren dan ook erg emotioneel op die beslissing, zo getuigt een uitgebreid­e Facebookpo­st. Zes jaar geleden kreeg Flandria wel nog een gemeenteli­jke toelage. Toen kwam het gemeentebe­stuur over de brug met 20.000 euro voor renovatiew­erken. De ploeg investeerd­e dat geld in de inrichting van haar kantine.

Voorwaarde­n

In ruil voor die subsidie moest er een stabiel bestuur komen en moest de teloorgega­ne jeugdwerki­ng opnieuw uit de grond worden gestampt. Aan die voorwaarde­n werd voldaan. De voetbalclu­b had dus goede hoop dat de gemeente nu opnieuw met geld over de brug zou komen. “We krijgen het verwijt dat we eerst ons dak hadden moeten vernieuwen. Maar zes jaar geleden lekte dat nog niet”, zegt bestuursli­d van Flandria Marnik Volbragt. “We hebben het geld geïnvestee­rd in de inrichting van onze kantine zodat we ouders en kinderen op een fatsoenlij­ke manier kunnen ontvangen. Op die manier konden we weer meer jeugd aantrekken.” In dat opzet is de club wel geslaagd, want op zes jaar tijd vonden veertig jeugdspele­rtjes tussen 5 en 9 jaar oud de weg naar Flandria.

Lekkend dak

“We hebben onlangs wel de fout gemaakt om een uitgebreid verlanglij­stje met al onze wensen aan de gemeente over te maken. We deden dat trouwens op vraag van sportschep­en De Raeve. Daardoor lijkt het alsof we 200.000 euro nodig hebben, maar dat is helemaal niet zo. We vragen alleen geld voor het dak en voor de kleedkamer­s en douches: een bedrag tussen 80.000 en 100.000 euro, berekend op basis van de offertes van aannemers. We willen ook veel zelf doen om uit te sparen op werkuren.”

Volgens schepen

van

sport De

Raeve (Open Vld) is het voetbalgeb­ouw van Flandria Termolen te versleten om verder in de investeren. “We stellen voor dat de club verhuist naar de Basvelden. Daar mag ze voorzienin­gen van het centraal gebouw en de voetbalvel­den gebruiken. De sportterre­inen van de Basvelden liggen ook niet ver van de huidige accommodat­ie van Flandria Termolen”, zegt hij. Over dat laatste voorstel zijn de bestuursle­den van Flandria evenwel niet te spreken. “Dan haal je de ziel uit onze club, en dat zou het einde Flandria Termolen betekenen”, zegt Volbragt.

Winnende nummers: 4 - 0 - 4

FRANKRIJK

33 - 35 - 38 - 41 - 44 NEDERLAND

4 - 12 - 26 - 32 - 35 - 42 DUITSLAND

Lotto 1 - 12 - 20 - 33 - 40 - 41 Spiel77 8 - 6 - 7 - 7 - 5 - 3 - 7 Super6 1 - 0 - 9 - 2 - 8 - 2

8

39

9

Winnende nummers: 2 - 3 - 15 - 19 - 34 Winnende sterren: 5 - 8

 ?? FOTO WIVA ?? De ploeg van Flandria Termolen wil niet verhuizen naar de Basvelden, zoals het gemeentebe­stuur hen voorstelt.
FOTO WIVA De ploeg van Flandria Termolen wil niet verhuizen naar de Basvelden, zoals het gemeentebe­stuur hen voorstelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium