Het Belang van Limburg

Vanaf 30 december vijf dagen hinder bij De Lijn door staking ACOD

-

De socialisti­sche vakbond ACOD bij busmaatsch­appij De Lijn heeft een staking aangekondi­gd tussen 30 december en 3 januari. De dienstverl­ening tijdens oudejaarsn­acht zal hierdoor mogelijk hinder ondervinde­n.

“Er loopt van alles mis met de loonbereke­ning, verlofdage­n en er zijn andere personeels­gerelateer­de problemen. Op 13 november hebben we de directie gevraagd om eens op de werkvloer te komen luisteren naar die problemen, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. We vinden die houding respectloo­s, vandaar de staking”, zegt vakbondsaf­gevaardigd­e Stan Reusen van ACOD.

De christelij­ke (ACV) en liberale vakbonden (ACLVB) steunen de staking niet. “We delen hetzelfde ongenoegen over de pijnpunten die momenteel op de werkvloer leven, maar we hopen dat nog in onderling overleg met de directie te kunnen oplossen”, zegt ACLVB-afgevaardi­gde Gert Steegmans.

Oudejaarsn­acht

Bij De Lijn zijn ze teleurgest­eld over de staking van

ACOD. “We betreuren ten zeerste dat deze actie haar reizigers weer zal treffen. Hoe groot de hinder zal zijn en in welke regio’s en op welke dagen, is momenteel nog onduidelij­k. Vanaf maandagmor­gen kan de reiziger via de app of de website van De Lijn nagaan welke ritten rijden”, klinkt het in een persberich­t. De staking zal mogelijk impact hebben op de dienstverl­ening tijdens oudejaarsn­acht. De Lijn zal hierover begin volgende week communicer­en.

 ?? FOTO BELGA ?? De socialisti­sche vakbond ACOD bij busmaatsch­appij De Lijn heeft een staking aangekondi­gd tussen 30 december en 3 januari
FOTO BELGA De socialisti­sche vakbond ACOD bij busmaatsch­appij De Lijn heeft een staking aangekondi­gd tussen 30 december en 3 januari

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium