Het Belang van Limburg

Vijftig medeleerli­ngen rouwen om studente (17) die op kerstavond verongeluk­te

-

ONGEVAL PELT/BREE/BOCHOLT Vijftig leerlingen kwamen vrijdag samen op de Wico Campus Sint-Hubertus in Pelt om er hun verdriet over Florence te delen. De 17-jarige en haar moeder Janet kwamen op kerstavond om het leven in een ongeval.

Een vijftigtal medeleerli­ngen van Florence en vijftien leerkracht­en woonden het rouwmoment vrijdagvoo­rmiddag bij. “Voor wie er nood aan had was er ook begeleidin­g voorzien, onder meer van een psychologe van het Centrum voor Leerlingen­begeleidin­g”, vertelt directeur Eric Hendriks. “Iedereen vond steun, knuffels en troostende woorden bij elkaar. Ook in de stille ruimte zijn heel wat kaartjes geschreven en boodBaelen. schappen achtergela­ten in het rouwboek. Dat zal meegegeven worden aan de familie. Ondertusse­n hebben de leerlingen ook al heel wat ideeën aangebrach­t voor de herdenking­splechtigh­eid die na de kerstvakan­tie zal plaatsvind­en.”

Het herdenking­smoment in de Wico Campus is gepland op dinsdag 7 januari. Ook in Bocholt, waar Florence en Janet woonden, wordt gedacht aan een rouwplecht­igheid voor de lokale gemeenscha­p. “We hebben hierover al overlegd met de sociale dienst en met de broer van Janet. Maar ook de familie in Kenia moeten we hierin kennen. Gelet op de grote afstanden en de culturele verschille­n weten we nog niet wat we kunnen doen”, zegt burgemeest­er Stijn Van Baelen.

Repatriëri­ng

Op 9 januari worden de lichamen van moeder en dochter overgebrac­ht naar hun geboortela­nd. “De begrafenis­ondernemer staat in voor de organisati­e van de repatriëri­ng”, zegt burgemeest­er Van Even was nog onduidelij­k wie zou opdraaien voor het financiële aspect. “Indien nodig hadden we als gemeente onze verantwoor­delijkheid genomen. Maar we hebben intussen vernomen dat Janet een goede verzekerin­g had.”

“Wij bieden de begrafenis­ondernemer de nodige hulp, en ook de familie krijgt van ons ondersteun­ing bij de administra­tie”, geeft de Bocholtse schepen van Sociale Zaken Mark Vanherk aan. “De broer en de nicht van de slachtoffe­rs krijgen op hun beurt steun van twee kennissen. Iedereen helpt elkaar.”

Op 4 januari is er tussen 14 uur en 17 uur gelegenhei­d tot groeten bij funerarium Creemers in Bree, in de Cobbestraa­t.

 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Florence (uiterst rechts) met een paar van haar schoolvrie­ndinnen: Kyarah Vos, Joke Hermans en Julia Schäfer.
FOTO RR Florence (uiterst rechts) met een paar van haar schoolvrie­ndinnen: Kyarah Vos, Joke Hermans en Julia Schäfer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium