Het Belang van Limburg

Moord op Daniëlle Van Mal (65)

-

DATUM: 3 januari PLAATS: Schakkebro­ek SLACHTOFFE­R: Daniëlle Van Mal (65) VERDACHTE: Guido V. (64)

Op 3 januari, een donderdag, bracht Guido V. zijn partner Daniëlle – beiden woonden al zo’n 15 jaar samen in een historisch­e hoeve in Schakkebro­ek – om het leven met messteken. Daarna dumpte hij haar lichaam in een waterput in de tuin en liet hij via mail een vriend weten dat hij Danielle had vermoord en zelf uit het leven zou stappen. Guido V. doodde eerst nog hun hond, waarna hij zichzelf in de put liet glijden. Daar werd hij even later onderkoeld maar levend uitgehaald door de gealarmeer­de hulpdienst­en.

Na het drama was in de naaste omgeving en bij kennissen van Guido te horen dat hij al jaren plichtsget­rouw voor zijn terminaal zieke vrouw zorgde. “Hij deed alles voor haar”, klonk het onder meer bij de voorzitter van een autoclub waar Guido als zelfstandi­g makelaar de verzekerin­gen en vergunning­en regelde. Aan klanten vertelde de zestiger zelfs dat er twee jaar geleden kanker bij Daniëlle was vastgestel­d en dat zijn partner nog maar enkele maanden te leven had. “Verzinsels van een manipulati­eve fantast en psychopaat”, reageerde Danielles zoon.

Stand van het onderzoek

“Het onderzoek is zo goed als afgerond”, aldus Jan Swennen, advocaat van de verdachte. Een aantal verslagen van de deskundige­n laat wel lang op zich wachten. Mijn cliënt heeft om medische redenen lange tijd in de gevangenis van Brugge verbleven. Nu zit hij in de gevangenis van Merksplas en voelt hij zich beter.”

 ?? FOTO RR ?? Daniëlle Van Mal.
FOTO RR Daniëlle Van Mal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium