Het Belang van Limburg

KRC Genk haalt geen nieuwe doelman meer dit seizoen

KRC Genk haalt in de mercato geen nieuwe doelman. De club heeft het volste vertrouwen in Maarten Vandevoord­t (17) en Gaëtan Coucke (21). Dat bevestigt sportief directeur Dimitri de Condé.

-

Het was de afgelopen weken en maanden misschien wel het belangrijk­ste thema in de Luminus Arena: zou de landskampi­oen voluit de kaart spelen van de twee beloftevol­le doelmannen die het in de rangen heeft? Of was het inhuren van een meer ervaren keeper een ‘noodzakeli­jk kwaad’ in de race naar play-off 1? Hier en daar viel zelfs al de naam Davy Roef. Na overleg tussen de technische staf en de sportieve cel is die knoop nu doorgehakt: er komt geen versterkin­g in de defensie. Tekst en uitleg van Dimitri de Condé: “De keuze valt op onze twee jonge keepers. Maarten Vandevoord­t heeft het in moeilijke omstandigh­eden super goed gedaan en ook in de kwaliteite­n van Gaëtan Coucke blijven we geloven. Het is aan hem om terug te knokken. Zij mogen allebei bij wijze van spreken nog 15 fouten maken. Dan nog blijven wij achter die keuze staan. Ik ben supertrots dat wij twee jongens hebben die zoveel in hun mars hebben. Zij passen perfect in het profiel van onze club. Trouwens, schrijf ook Danny Vukovic niet af. Hij is en was heel belangrijk in de kleedkamer. Misschien zien we hem dit of volgend seizoen ook wel terug op het veld.”

Ndongala richting exit

De Condé had de voorbije dagen ook contact met de zaakwaarne­mers van Dieumerci Ndongala. Er wordt een oplossing gezocht voor de 28-jarige vleugelaan­valler. Blijven is geen optie, al ligt hij in principe wel nog onder contract tot de zomer van 2021. Ndongala droeg 77 keer het Genkse shirt, maakte 11 goals en was goed voor 12 assists.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium