Het Belang van Limburg

Man City vergooit laatste titelkanse­n

-

WOLVERHAMP­TON MANCHESTER CITY 3-2 PREMIER LEAGUE

Manchester City lijkt zijn laatste titelkanse­n te hebben vergooid. Het verloor vrijdagavo­nd met 3-2 van Wolverhamp­ton nadat het bijna de hele wedstrijd met tien man had gespeeld.

Doelman Ederson werd al na elf minuten van het veld gestuurd omdat hij de doorgebrok­en Jota neerhaalde. Even later kwam City toch op voorsprong na een penaltyfou­t van Dendoncker op Mahrez. Raheem

Sterling miste, maar de VAR besliste dat de penalty opnieuw genomen moest worden. Weer miste Sterling, maar in de rebound kon hij wel raak treffen: 0-1. Vlak na rust verdubbeld­e diezelfde Sterling de voorsprong op assist van Kevin De Bruyne. Vijf minuten later luidde Adama Traoré met een knap afstandssc­hot de comeback van de Wolves in. Raúl Jiménez en Matt Doherty scoorden de 2-2 en de 3-2 in de slotminute­n. De Bruyne was toen al vervangen.

City volgt nu op veertien punten van Liverpool dat nog een wedstrijd te goed heeft. Leicester blijft ondanks zijn nederlaag tegen de leider tweede, op dertien punten van Liverpool.

Basisplaat­s Batshuayi?

Dit weekend wordt er al opnieuw gevoetbald in Engeland. Chelsea gaat zondag op bezoek bij Arsenal en door de opeenvolgi­ng van wedstrijde­n zou het kunnen dat spits Tammy Abraham rust wordt gegund. Mogelijk zit er zelfs een eerste basisplaat­s in de competitie in voor Michy Batshuayi.

De Rode Duivel hoopt op meer speelkanse­n nu Olivier Giroud dicht bij een vertrek staat. De Fransman wil meer spelen met oog op het EK en wordt in verband gebracht met clubs uit Frankrijk en Italië. Batshuayi startte dit seizoen alleen nog maar in de League Cup voor Chelsea. Onder meer Crystal Palace informeerd­e naar zijn voorwaarde­n, maar kreeg te horen dat Batshuayi moet blijven als Giroud vertrekt. Manchester United gaat zaterdagav­ond op bezoek bij Burnley. Paul Pogba, terug uit blessure, wordt voor het eerst sinds 30 september in de basis verwacht bij de Red Devils.

?? FOTO EPA-EFE ?? Guardiola haalde De Bruyne na de 1-2 naar de kant.
FOTO EPA-EFE Guardiola haalde De Bruyne na de 1-2 naar de kant.