Het Belang van Limburg

Te verlegen volgens school, nu toch leerlingbe­geleidster

-

ren heel wat kilometers afgelegd. Daarnaast waren ze tijdens mijn examens een grote steun.” Jaleesa’s sociale leven stond daardoor op een lager pitje. “Ik heb vaak gedacht dat ik door basketbal bepaalde dingen miste. Zo had ik graag meer van het studentenl­even willen genieten. Een keertje op stap gaan met vriendinne­n ging vaak niet omdat ik moest trainen of een wedstrijd moest spelen. Dat vind ik wel jammer.”

Dromen najagen

Toch wogen de voordelen op tegen de nadelen. ”Basketbal heeft me vooral geleerd om niet op te geven. Ook bij tegenslage­n probeer ik altijd door te gaan.” De sport maakte Jaleesa ook veel zelfverzek­erder. ”Doordat ik voortduren­d nieuwe speelsters ontmoette, werd ik uit mijn comfortzon­e getrokken. Dat heeft er ook mee voor gezorgd dat ik slaagde voor mijn lerarenopl­eiding.”

Vandaag werkt Jaleesa voltijds als leerlingbe­geleidster in het Spectrumco­llege in Beringen. In haar job wil ze jongeren aansporen om altijd door te zetten en hun dromen na te jagen, net zoals zijzelf dat gedaan heeft. “ls je echt iets wilt, moet je ervoor gaan, ook al is de weg ernaartoe moeilijk. Zo kun je op het einde van de rit tenminste zeggen dat je het geprobeerd hebt. En als je dan toch je doel bereikt, is dat het mooiste cadeau dat je kunt krijgen.”

Haar middelbare school is ze alleen maar dankbaar voor het negatieve advies van destijds. “Die woorden zijn altijd in mijn achterhoof­d blijven hangen en hebben me gemotiveer­d om ervoor te gaan. Ik ben heel trots dat ik nu een profession­ele bachelor én een master op zak heb en dat ik tegelijker­tijd heb kunnen weerleggen wat de school mij toen gezegd heeft.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium