Het Belang van Limburg

Vrijwillig­erswerk in Ghana

-

Erik Vanhove volgde aan de KHLim (nu UCLL, nvdr) de toenmalige regentaats­opleiding lichamelij­ke opvoeding en biologie. Tijdens die opleiding liep hij drie maanden stage in het Zuid-Afrikaanse Potchefstr­oom, waar hij met een circusproj­ect door de townships trok.

“Ik gebruikte jongleerba­llen gevuld met rijst. Maar de jongeren haalden de rijst uit de ballen en aten hem op. Daarna heb ik de jongleerba­llen met zand gevuld.” Nadat hij zijn diploma behaald had, werkte hij eerst drie jaar in een Kinroois verzekerin­gskantoor.

“Van september 2010 tot januari 2011 deed ik samen met Bianca vrijwillig­erswerk in een weeshuis in Damongo, in het noorden van Ghana. Er waren geen basisvoorz­ieningen, er heerste malaria en er was schrijnend­e armoede. Via een benefietac­tie hadden we vooraf 7.000 euro opgehaald. Zo konden we in het weeshuis heel wat noden lenigen.”

Na die beklijvend­e ervaring in Ghana ging Vanhove aan de slag als leerkracht LO in het Peerse Agnetencol­lege. Samen met collega Tom Jaeken bouwde hij er ook de nieuwe afdeling sportweten­schappen uit. “Ik doe mijn job heel graag en kan op het werk perfect mijn ei kwijt. Ik geloof nogal sterk in een multisport-aanpak. Voor mijn leerlingen ben ik veeleisend. Dat komt omdat ik zelf intensief en gedreven sport. Voor mezelf telkens doelen uitzet. Zo focus ik in 2020 op de marathon. In oktober wil ik in Amsterdam onder mijn persoonlij­k record van 2u48 duiken. Met een voltijdse baan is veel rusten na de trainingen niet mogelijk, terwijl dat net heel belangrijk is om nog beter te presteren. Ik zou heel graag mijn grenzen verder willen aftasten. Daarom wil ik op termijn een keer loopbaanon­derbreking aanvragen en zo een heel jaar als een echte prof leven. Alleen trainen, eten, rusten.”

Kent u ook een uitzonderl­ijk sportverha­al? Laat het ons weten via sport@hetbelangv­anlimburg.be

 ?? FOTO RR ?? Erik Vanhove met echtgenote Bianca.
FOTO RR Erik Vanhove met echtgenote Bianca.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium