Het Belang van Limburg

Kimeli snelste in Meeuwen

-

De 25ste Kerstcorri­da van Meeuwen kon met Isaac Kimeli geen mooiere winnaar krijgen om de feestediti­e op te luisteren. De gedoodverf­de favoriet schreef na een prangende sprint de Speedrun op zijn naam. Olympisch triatleet Jelle Geens viel als eerste Limburger net naast het podium. In totaal trotseerde­n 1100 atleetjes en atleten de avondlijke koude.

ATLETIEK KERSTCORRI­DA MEEUWEN

Hoewel het in de kerststerr­en stond geschreven dat de vice Europees kampioen veldlopen van 2018 de winnaar zou zijn, had het nauwelijks gescheeld of de Brusselaar stond niet aan de start. “Ik sukkel al een hele week met een zware verkoudhei­d”, zei Kimeli hoestend en proestend na afloop. “Ik heb eraan gedacht om af te bellen, maar in laatste instantie heb ik dan toch beslist om te starten.” Een keuze waarvan de Belg met Keniaanse roots achteraf geen spijt zal hebben gehad. “Een mooie race waarin ik ondanks de verkoudhei­d alles onder controle had.” Uiteindeli­jk draaide de wedstrijd uit op een sprint met vier waarin Kimeli zich de snelste toonde. “Ik wist dat ik de snelste was, maar het heeft me toch moeite gekost om Wesley De Kerpel af te houden. Dinsdag probeer ik in Trier mezelf op te volgen als winnaar van de Sylvesterr­un en dan staat alles in het teken van de Olympische Spelen”, aldus Kimeli, die nog een woordje lof had voor Jelle Geens, die vierde finishte. “Was dat die jongen met het gele T-shirt en de gele schoenen? Ik kende hem niet, maar nu wel. Echt straf. Een knappe prestatie.” Heusden-Zoldenaar Geens zelf was ook opgetogen over zijn wedstrijd. “Ik had helemaal niet verwacht tot het einde kunnen meestrijde­n. Ik liep gemiddeld drie seconden sneller dan vorig jaar.

Helemaal niet slecht, zeker omdat ik nog maar sinds zes weken opnieuw aan het trainen ben. De eerste kilometers waren ‘for free’ zoals wij in het triatlon zeggen. Ik kon makkelijk aanpikken, terwijl we in ons wereldje meteen ‘à la limite’ lopen. Mijn looptraini­ngen bestaan tegenwoord­ig uit trage duurlopen. De sprint? Jammer, maar meer zat er niet in. Het ontbreekt me momenteel aan intrinsiek­e sprintsnel­heid om op het podium te geraken.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Isaac Kimeli: “Omdat ik de afgelopen week met een verkoudhei­d sukkelde, dacht ik eraan om af te bellen.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Isaac Kimeli: “Omdat ik de afgelopen week met een verkoudhei­d sukkelde, dacht ik eraan om af te bellen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium