Het Belang van Limburg

Inbreker slaat toe in Runkst en crasht met gestolen auto

-

Een inbreker die donderdaga­vond wellicht meerdere inbraken in Runkst had gepleegd, is in zijn vlucht met een gestolen auto gecrasht op de Luikerstee­nweg.

De buurt van de sporthal in Runkst is donderdaga­vond flink opgeschrik­t door een inbreker die wellicht in de Djef Antenstraa­t, de Kapelleken­sbampdstra­at en Spoorwegst­raat huizen binnendron­g. Op de laatste locatie kwam het tot een confrontat­ie tussen de man en bewoonster. Hij stal haar sleutels en reed weg in haar Fiat Ducato.

Politie LRH ging naar de man op zoek en kreeg rond 1 uur een melding van een ongeval op de Luikerstee­nweg. Niet ver van de Delhaize was de verdachte gecrasht.

Hij had onder meer een gevel van een huis en auto geramd. Vier andere voertuigen raakten in die botsing beschadigd. De bestuurder sloeg meteen na de feiten op de vlucht, maar werd op de Oude Luikerbaan ingerekend. Ze namen hem mee naar het politiebur­eau en er wordt onderzocht of hij aan alle inbraken gelinkt kan worden en mogelijk ook nog voor andere feiten in aanmerking komt.

Als in een film

In Runkst waar de inbrekers hadden toegeslage­n zat de schrik er vrijdag nog goed in. Niemand wil zijn verhaal met naam kwijt. “Mijn ouders zaten televisie te kijken in de living”, klinkt het bij iemand. “Papa was ingedommel­d toen mama plots de keukendeur hoorde. Als één van de kinderen thuiskomt, roepen ze wel wat, dat gebeurde dus nu niet. En daarom ging mama even poolshoogt­e nemen, toen ze plots tegenover een wildvreemd­e stond. Ze riep papa en die repte zich naar de keuken. Vanaf dan was het net of ze op een filmset stonden. Hun woonvertre­kken liggen immers op de eerste verdieping van hun huis en de dief gooide de deur naar het terras open. Daar greep hij de reling vast en sprong er met één flukse sprong over om een paar meter lager op de grond neer te komen. En weg was hij, mijn ouders bleven verbouwere­erd achter.”

De politie werd gealarmeer­d en kwam meteen ter plekke. “Ze waren er bijzonder snel. Pas toen werd duidelijk dat er al meerdere oproepen uit onze buurt waren binnen gelopen.”

Daarna moest hij nog bij de buurvrouw toeslaan die in haar zetel zat op het moment dat de man binnendron­g. Hij brabbelde wat onverstaan­baars ,maar had intussen wel de autosleute­ls van de wagen van de vrouw te pakken. Zij wilde zich daartegen verzetten maar de dief greep haar stevig vast en kon uiteindeli­jk na een flinke schermutse­ling de woning verlaten met haar autosleute­ls. Maar ver geraakte hij niet. Op de Luikerstee­nweg ging het mis.

 ?? FOTO DJ ?? Op de Luikerstee­nweg reed de vluchtende inbreker met een gestolen auto tegen een gevel, een bord
en een auto.
FOTO DJ Op de Luikerstee­nweg reed de vluchtende inbreker met een gestolen auto tegen een gevel, een bord en een auto.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium