Het Belang van Limburg

Delphine Boël siert kasteel van Ordingen

-

Wie dezer dagen een bezoek brengt aan het kasteel van Ordingen, botst er op een nieuw gezicht. Naast de twee staatsiepo­rtretten van Elio Di Rupo en Bart De Wever werd er nu ook een portret van Delphine Boël opgehangen.

Een linkse en een rechtste veldheer die strijden om de macht en een verstoteli­ng die strijdt om de erkenning. Kunstschil­der Bart Heijlen (53) uit Leopoldsbu­rg wist ze waarheidsg­etrouw te portretter­en. De staatsiepo­rtretten van Bart De Wever en Elio Di Rupo werden er enkele jaren geleden al opgehangen. De Wever wordt er afgebeeld als een Romeinse veldheer, Di Rupo als oude Belg uit de Gallo-Romeinse tijd. Aan die schilderij­en werd nu ook een portret van Delphine Boël toegevoegd. Zo sieren de drie meest besproken persoonlij­kheschilde­rkunst den van de laatste tien jaar nu samen het kasteel van Ordingen.

Surrealism­e

Als Vlaamse hedendaags­e schilder heeft Heijlen een grote voorliefde voor de menselijke figuur. Hij recycleert de traditione­le “zonder heimwee naar het verleden” en geeft graag een draai aan de geschieden­is. Zo worden mensen of objecten van de ene periode naar de andere verplaatst. In zijn werk probeert de kunstenaar de absurditei­t van ons bestaan te begrijpen, en als Belg is een vleugje surrealism­e nooit ver weg. Heijlen, die naast kunstschil­der ook als huisschild­er aan de slag gaat, heeft de plafondorn­amenten van het hele kasteel in Ordingen opnieuw met bladgoud uitgevoerd en de kasteelmur­en van een nieuwe laag verf voorzien.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Om het werk van de meest besproken figuren van de afgelopen tien jaar te vervolledi­gen, werd nu ook een portret van Delphine Boël toegevoegd in het kasteel van Ordingen.
FOTO JOZEF CROUGHS Om het werk van de meest besproken figuren van de afgelopen tien jaar te vervolledi­gen, werd nu ook een portret van Delphine Boël toegevoegd in het kasteel van Ordingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium