Het Belang van Limburg

Lummen wil bruisend centrum

-

28,7 MILJOEN EURO

en er is een studie rond centrumman­agement besteld, die nu in de eindfase zit. De volgende zes jaren worden belangrijk­e investerin­gen gedaan om uit te groeien tot een echte fietsgemee­nte met een vlotte en veilige fietsinfra­structuur. We gaan ook voluit voor een sociaal en dus warm en zorgzaam Lummen waar Lummenaren elkaar kunnen ontmoeten. We voorzien belangrijk­e inspanning­en in ontmoeting­scentrum Oosterhof en het lokaal dienstence­ntrum ’t Klavertje. Kwetsbare inwoners willen we opsporen om hen de nodige hulp en zorg te bieden, we willen vereenzami­ng tegengaan en senioren de mogelijkhe­id geven om zo lang mogelijk in hun eigen (t)huis te blijven wonen. We engageren ons om het Huis van het Kind uit te bouwen, waar kinderen en ouders terechtkun­nen met vragen over opgroeien en opvoeden. Ook de armoede willen we verder bestrijden. Onze toeristisc­he, groene en andere troeven willen we in de kijker zetten”, aldus burgemeest­er Wouters.

Senioren

Volgens Jeffrey Mardulier (sp.a) staan de beleidskeu­zes haaks op de verkiezing­sbeloftes. “De hoognodige investerin­g in dagopvang voor senioren is geschrapt. Tevens vinden we het onaanvaard­baar dat de rusthuisfa­ctuur met 20 procent of 300 euro per maand stijgt. Daarnaast vinden we zeer weinig acties terug rond dierenwelz­ijn”, stelt Mardulier.

Zowel spa., Groen, Open vld als onafhankel­ijke Stefan Coenen wezen erop dat de fietspaden voor de belangrijk­e verbinding­sweg van Mellaer naar Geneiken ontbraken in de lijst en dat de geplande fietspaden er al lang hadden moeten liggen.

Ze vonden ook dat het meerjarenp­lan niet transparan­t was. Johnny Ceyssens (Groen): “Een aantal acties is heel vaag en hopelijk bezorgen de studies ons bestuur wel een visie. Het budget om ons klimaat te beschermen is zeer klein en de elektrisch­e deelwagens en zonnepanel­en op het woonzorgce­ntrum zijn niet meer dan een goede start”, vertelt Ceyssens. An Goijens (Open Vld) was blij dat na vele jaren het handelscen­trum zal versterkt worden. “Maar heel wat dingen zijn nog niet concreet.” Volgens Stefan Coenen (onafhankel­ijke) staat de fietser in Lummen centraal zolang hij of zij maar niet in de weg fietst van bouwprojec­ten. “Studiebure­aus doen gouden zaken in Lummen en de zwakkeren laat de meerderhei­d vallen als een baksteen.”

GEMEENTERA­AD

BOCHOLT

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? CD&V en N-VA willen het doodse centrum van Lummen bruisend maken. Een studie zit in de eindfase.
FOTO KOEN LUTS CD&V en N-VA willen het doodse centrum van Lummen bruisend maken. Een studie zit in de eindfase.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium