Het Belang van Limburg

MAASMECHEL­EN

-

Nelly Vanloffeld-Janssen uit Eisden (77) is boos dat het kantoor van haar bank in hartje Eisden de deuren sluit. “Hoe kan ik nu zelf nog mijn bankzaken regelen? Die banken houden geen rekening met ouderen”, foetert ze.

Nelly Janssen woont op wandelafst­and van het filiaal van Crelan op het Vrijthof in Eisden. “Al meer dan 50 jaar doe ik daar al mijn financiële verrichtin­gen”, zegt Nelly. “Onlangs kreeg ik een brief dat Crelan het filiaal op het Vrijthof in Eisden sluit. Twee dagen later was het bankkantoo­r al dicht. De automaten zijn verdwenen. Vindt als oudere maar eens een bankkantoo­r waar je nog persoonlij­k terechtkan. Mijn financiele verrichtin­gen doe ik nog altijd graag zelf, dat is toch iets persoonlij­k. Dat geef ik niet graag uit handen. Inwoners van Meeswijk, Leut, Vucht en Eisden moeten nu allemaal naar het kantoor in Mechelen-aan-de-Maas. Met het openbaar vervoer is dat niet mogelijk. De Crelan-bank ligt op de Joseph Smeetslaan op een gigantisch­e afstand van de bushalte. Met de fiets is ook geen optie. In de brief staat wel dat in het nieuwe kantoor mensen werken met jarenlange ervaring en dat ze alles in het werk zetten om de vertrouwde service verder te zetten. Maar ik vind dat allesbehal­ve. Ik heb dan ook geklaagd bij Crelan, maar die banken denken enkel aan zichzelf. Hoe oudere mensen aan een bankkantoo­r geraken, laat hen koud. Wij tellen gewoon niet meer mee.”

Zelfstandi­ge agenten

Bij Crelan is de reactie eerder formeel. “Onze klanten in Eisden hebben het voorstel gekregen om hun bankactivi­teiten verder te zetten in het dichtstbij­zijnde Crelankant­oor op iets meer dan 3 km afstand van het vorige kantoor”, zegt Leo De Roeck, verantwoor­delijke communicat­ion & press van Crelan. “Zij kunnen daar

 ?? FOTO MARK DREESEN ?? Nelly Janssen voor het pas gesloten Crelan bankkantoo­r op het Vrijthof in Eisden. “Ik geraak nu niet meer bij een bank waar ik zelf mijn verrichtin­gen kan uitvoeren.”
FOTO MARK DREESEN Nelly Janssen voor het pas gesloten Crelan bankkantoo­r op het Vrijthof in Eisden. “Ik geraak nu niet meer bij een bank waar ik zelf mijn verrichtin­gen kan uitvoeren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium