Het Belang van Limburg

Hasseltse Laura Seys opnieuw in duet met Helmut Lotti

-

HASSELT

16 jaar nadat ze door Helmut Lotti, als negenjarig­e uit zijn kinderkoor geplukt werd om een duet te zingen, stapte de inmiddels 25-jarige Laura Seys in haar thuisstad terug voor een duet met Lotti op het podium.

Laura geniet ervan, zoveel is duidelijk. Mama, papa, broer, familie en vrienden: iedereen is aanwezig in de tribune. Alleen oma Mia, die haar loopbaan nochtans ‘lanceerde’, mist ze in het publiek. “Oma had in Dag Allemaal gelezen dat Helmut kinderen zocht voor een kinderkoor om samen met hem I am sailing te zingen. Ze schreef me in en ik werd uitgenodig­d. Tijdens de opnames zong ik alles een octaaf te hoog. Maar Helmut plukte die hoge stem eruit om samen een stuk te zingen. Helaas kan oma, die vandaag 96 jaar is en in een woonzorgce­ntrum woont, het vandaag niet meer aan om naar het optreden te komen. Ze zou het wel geweldig vinden.” De loopbaan van haar kleindocht­er volgt Mia op de voet en daar heeft zij, net als Laura, de handen vol mee. “Ik ben intussen afgestudee­rd in musical aan het conservato­rium van Brussel”, vertelt Laura. “Omdat ik me in de musicalwer­eld wil storten, ben ik naar het Antwerpse verhuisd, toch het hart van die muziekbran­che in ons land. Zo speel ik vandaag in de musical 40-45, waarin ik meezing in een ensemble maar ook de understudy, zeg maar standin ben voor de rol van Marie. Intussen heb ik die ook al twee keer kunnen spelen. Met de twee andere Marie’s, Maja Van Housté en Line Ellegiers, vorm ik trouwens een Close Harmony Trio ‘The Maries’, heel plezant. En in januari starten de repetities voor Daens, waarin ik ook in het ensemble zit maar waarin we ook enkele kleinere rolletjes alleen kunnen zingen. Een geweldige maar heel intense wereld, die maakt dat ik helaas niet al te vaak in Hasselt geraak. En geloof me, als je er weg bent merk je pas wat een geweldig fijne en propere stad Hasselt is. De stad heeft gewoon meer charme dan eender welke andere stad.”

MUZIEK

Grieg

“Gelukkig woont mijn familie er nog, ik heb pas thuis nog kerst gevierd en ik kom elke keer met heel veel plezier terug. Ook nu natuurlijk om in het Ethias Theater met Helmut te zingen. Ik zong de jongste twee jaar al als backing vocalist bij hem maar nu, met het optreden in Hasselt ertussen, wilde Helmut absoluut nog eens een duet erbij. Dat is Mother Nature van Edvard Grieg geworden, een geweldig nummer. We genieten er allebei van.”

 ?? FOTO INGE BRUCKSCH ??
FOTO INGE BRUCKSCH

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium