Het Belang van Limburg

Rouwwebsit­e geopend na plots overlijden van Louis (16)

-

OVERLIJDEN

HASSELT

“Louis, lieve schat. Ik ga je vreselijk missen, maar zal enorm veel energie putten uit de prachtige tijd die we samen hebben gekend. Je was een inspirator voor velen, ook voor mij! Heerlijke kerel, ik denk aan je / altijd.”

Het bericht van papa Hans is maar een van de vele tientallen berichten op de website die voor Louis Kreemers opgestart werd. De talrijke boodschapp­en van verdriet, maar ook de opgerakeld­e herinnerin­gen en leuke foto’s maken duidelijk dat het plotse overlijden van de 16-jarige Hasselaar

vele mensen diep heeft

Louis overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag. Hij werd thuis aangetroff­en in zijn bed, een reanimatie mocht niet meer baten. Omdat er in eerste instantie aan een verdacht overlijden gedacht werd, liet het parket een autopsie uitvoeren. “De uitslag daarvan bracht echter aan het licht dat Louis een ernstige hartaandoe­ning had”, zegt zijn mama, Anneleen Jacobs. “Dat was nooit eerder vastgestel­d. Louis was nochtans heel sportief. Tot vorig jaar speelde hij nog basket, maar daar moest hij mee stoppen door reuma op zijn enkel. Maar ook bij de scouts was hij nog heel actief. Hij was net begonnen met fitnessen, en hij heeft nooit ergens over geklaagd. Niets wees dus op een hartproble­em. Het biedt ons wel troost dat er nu geen vragen meer overblijve­n.”

Verdriet delen

geraakt.

De ouders van Louis werden sinds zijn overlijden overstelpt met boodschapp­en van de vele vrienden van hun zoon. “Sommigen kwamen zelfs thuis langs met zelfgemaak­te tekstjes of herinnerin­gen”, zegt Anneleen. “Om die allemaal een plaats te geven, hebben we samen met vrienden en familie een website opgericht. We denken dat zijn vele vrienden daar een forum kunnen vinden om hun verdriet te delen. Pubers lijken soms gesloten, maar we hebben de voorbije dagen gemerkt dat zij net heel veel nood hebben aan steun en gesprekken.”

Hoe lang de website toegankeli­jk blijft, is nog niet duidelijk. Maar vermoedeli­jk zal dat nog een heel lange tijd zijn. “Het is vooral een team van vrienden dat daarmee bezig is”, zegt mama Anneleen. “Maar we hoorden vrienden van Louis al zeggen dat ze ook iets willen posten als ze op kamp zijn en hem daar missen.”

Scouts

Bij Scouts Sint-Martinus den XIIde was Louis een graag gezien lid. Volgens zijn mama verheugde hij zich er nu al op om leider te worden. “Tussen Kerstmis en Nieuwjaar zijn we met zijn groep, de verkenners, nog op winterkamp geweest naar Amsterdam”, vertelt leider Thomas Schols. “Louis was een heel geëngageer­d lid die wij heel graag in onze groep hadden. Er was écht niets slechts aan hem.”

Ook op Facebook postte de scoutsgroe­p een boodschap. “Van welp tot verkenner was je altijd een fantastisc­h lid en dit maakt het verlies des te zwaarder”, klinkt het. “Woorden schieten ons echter tekort. Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte toe in deze donkere dagen. Den Twaalfde zal je nooit vergeten, Louis. Rust zacht.”

Louis zal zaterdag om 13 uur begraven worden in de Sint-Quintinusk­athedraal in Hasselt. De activiteit­en van Louis’ scoutsgroe­p gaan dit weekend in ieder geval niet door, om iedereen de kans te geven op de begrafenis aanwezig te zijn.

→ www.louiskreem­ers.be

 ?? FOTO RR ?? Louis Kreemers overleed op 16-jarige leeftijd plots in zijn slaap.
FOTO RR Louis Kreemers overleed op 16-jarige leeftijd plots in zijn slaap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium