Het Belang van Limburg

Peltse verkrachte­r met opmerkelij­k sperma-excuus krijgt 40 maanden cel

-

Een Peltenaar (52) is woensdag in Hasselt veroordeel­d tot 40 maanden cel effectief voor de verkrachti­ng van een 22-jarige vrouw. De man ontkende de feiten: de spermaspor­en zouden afkomstig zijn van een potje dat hij in zijn diepvrieze­r bewaarde.

De feiten speelden zich af op 2 juli 2017. Het slachtoffe­r had ruzie met haar vriend en contacteer­de de dader, een gemeenscha­ppelijke vriend, om haar naar haar moeder te brengen. Maar de man stopte aan zijn appartemen­t en gaf de vrouw twee blauwe pillen, “om te kalmeren”. De pillen bleken het slaapmidde­l Flunitraze­pam te zijn. Het slachtoffe­r viel in slaap, maar voelde dat de man haar betastte. Hij had seks met haar en ze gaf aan het niet te willen. Door de slaappille­n was ze te zwak om zich te verzetten en de man van haar af te duwen. Uiteindeli­jk zette de vijftiger haar af bij haar moeder. Daar crashte ze volledig.

Sperma in diepvrieze­r

Het was uiteindeli­jk in het Mariazieke­nhuis in Pelt dat er alarm werd geslagen. De vrouw verklaarde het slachtoffe­r van een verkrachti­ng te zijn. Ze was nog altijd versuft en bleek onder invloed te zijn toen de politie arriveerde. Onderzoek toonde aan dat ze een combinatie van slaapen kalmeermid­delen, pijnstille­rs en antidepres­siva in het bloed had. Ook was er sprake van cannabis, want net voor de feiten had ze een jointje gerookt. Daarnaast werd er sperma van de man op haar aangetroff­en. Daarvoor had de dader een uitleg. Hij zou thuis een potje met zijn sperma in de diepvrieze­r bewaren. Het slachtoffe­r zou dat eruit gehaald hebben om de inhoud op haar kledij uit te smeren. Op de vraag waarom hij zijn sperma in de diepvrieze­r bewaarde, had de man geen antwoord. In zijn wagen bleken ook slaappille­n te liggen.

Het komt de vijftiger, die eerder al veroordeli­ngen voor drugshande­l en afpersing opliep, op 40 maanden cel te staan. Ook is de man voor vijf jaar zijn rechten kwijt. De dader, die altijd vol bleef houden onschuldig te zijn, is het slachtoffe­r 6.280 euro schadeverg­oeding verschuldi­gd. De proceskost­en van 4.685 euro zijn eveneens voor zijn rekening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium