Het Belang van Limburg

Rouches halen Israëliër en wijzen bod op Mpoku af

-

In zijn zoektocht naar een nieuwe nummer zes is Standard bij Eden Shamir uitgekomen. De 24-jarige middenveld­er van Hapoel Beer Sheva legt donderdag zijn medische tests af.

Niet Joachim Van Damme (KV Mechelen), maar Eden Shamir wordt de nieuwe controlere­nde middenveld­er van Standard. De Israëliër vloog woensdagoc­htend in het gezelschap van zijn entourage naar ons land om er met de Rouches te onderhande­len. Israëlisch­e media hebben het over een transferso­m van rond de 1,8 miljoen euro, maar dat bedrag wil in Luik niemand bevestigen. Donderdag werkt Shamir zijn medische testen af. Als die goed zijn, staat niets een overgang nog in de weg. Shamir (1m85) maakte nog maar een half jaar geleden de overstap naar Hapoel Beer Sheva, de nummer vier van Israël. Hij is een voormalig jeugdinter­national van zijn land en scoorde drie keer in 25 officiële matchen. Verder komt de jonge Pool Kacper Radkowski (18) op proef bij de beloften.

Mpoku

Wat uitgaande transfers betreft, liep deze week bij Standard een bod binnen voor Paul-José Mpoku (27). Volgens onze info ging het om Al Nasr, de nummer drie uit de Verenigde Arabische Emiraten. De Rouches wezen het voorstel af.

Intussen lijken ze in Luik een oplossing te hebben gevonden voor Uche Agbo (24). De Nigeriaan, het voorbije half jaar zonder succes uitgeleend aan Braga, wordt in principe gestald bij Deportivo La Coruna. De Spaanse tweedeklas­ser neemt het huurcontra­ct van de Portugezen over en bedong ook een aankoopopt­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium