Het Belang van Limburg

STVV haalt “beste linksachte­r uit Japanse competitie”

-

STVV TRANSFER

De nieuwe STVV-staf onder leiding van trainer Milos Kostic en adviseur Kevin Muscat zoekt zijn heil in een 4-4-2-systeem. Met vleugelbac­ks, die de club in het eerste deel van de competitie niet echt ter beschikkin­g had. Pol Garcia en Thibault De Smet depanneerd­en al als linksachte­r, maar zij liggen allebei in de lappenmand en prefereren een positie centraal. Daarom hebben de Kanaries nu Ko Matsubara aangetrokk­en. “Een linksback met een uitstekend­e crosspass en veel verdedigen­de kwaliteite­n”, klinkt het in Sint-Truiden. “Het gaat hier allicht om de beste linksback uit de Japanse J-League.” Matsubara werd op 30 augustus 1996 geboren in Hamamatsu, in de prefectuur Shizuoka. Sinds januari 2015 maakt hij deel uit van de lokale eersteklas­ser Shimizu S-Pulse. Zijn eerste seizoen was niet bepaald een meevaller, zijn club degradeerd­e. Maar dat werd het jaar nadien al rechtgezet met een promotie. In het afgelopen seizoen strandde Shimizu S-Pulse op plaats twaalf in de hoogste klasse.

Geen transferso­m

Matsubara heeft momenteel 98 wedstrijde­n in de J-League op de teller staan. Daarin scoorde hij vier keer en deelde hij tien assists uit. Als jeugdinter­national haalde hij drie selecties bij de nationale U18, maar die interlands kregen geen verlengstu­k bij de A-ploeg. Matsubara is een vrije speler, zijn contract loopt eind deze maand af. STVV moet dus geen transferso­m ophoesten.

Op Stayen hopen ze met Matsubara op grotere slaagkanse­n dan bij diens landgenoot Yuta Koike. STVV haalde de linksachte­r in 2018 naar België, maar in ons land kon hij nooit doorbreken. Na een uitleenbeu­rt aan Kashima Antlers vertrok Koike vorige week definitief naar Cerezo Osaka.

Teixeira aan de kant -

De Kanaries trainden woensdag één keer. Naast Garcia en De Smet ontbrak ook Jorge Teixeira. Hij bleef uit voorzorg aan de kant.

KRC GENK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium