Het Belang van Limburg

Costa Blanca kleurt bronsgroen

- SPAANSE PLOEGSTAGE­S Van onze verslaggev­ers Pieter Vanlommel en Boumediene Belbachir in Spanje

Wie dezer dagen aan de Costa Blanca vertoeft, maakt een goeie kans om er onze Limburgse wielerprof­s één of andere berg te zien opstuiven. De streek tussen Alicante en Valencia vormt jaarlijks de vaste uitvalsbas­is van tal van profploege­n en daar vinden we ook heel wat gouwgenote­n in terug. Onze man ging ze één voor één opzoeken.

Dylan Teuns verbleef met zijn Bahrain-McLaren team in hotel Cap Negret in Altea, op een steenworp van de Vlaamse kolonie genaamd Calpe. We overliepen met de Halenaar zijn vijf grootste afspraken voor 2020. Te beginnen met de Ronde van Vlaanderen, waar de ritwinnaar in de Tour voor het eerst aan de start zal verschijne­n. “Een jongensdro­om die uitkomt”, zo liet Teuns optekenen. “Al zal ik nog aan mijn parcourske­nnis moeten schaven.” Een tiental kilometer verderop gingen we het Limburgse trio bij Sport Vlaanderen-Baloise aan de tand voelen in Calpe. We vroegen Lanakenaar Amaury Capiot, Bilzenaar Milan Menten en Lummenaar Robbe Ghys hoe het voelt om voor een opleidings­ploeg te fietsen. Met andere woorden: hoe het voelt om voor een ploeg te fietsen waar iedereen eigenlijk liefst zo snel mogelijk weg wil. En wanneer we hun langverwac­hte opstap naar een World Tour-team mogen verwachten. “Die World Tour-teams kiezen tegenwoord­ig sneller voor beloften dan voor jonge renners die gestaag groeien”, klonk het lichtjes gefrustree­rd.

Ook Quinten Hermans stapte meteen na zijn ontgoochel­ende Belgisch kampioensc­hap veldrijden op het vliegtuig naar Alicante. In Albir sloot hij aan in het trainingsk­amp van zijn nieuwe ploeg Circus-Wanty Gobert. In de lobby van het Albir Garden Resort vertelde de Looienaar in geuren en kleuren over zijn transforma­tie van veldrijder naar wielrenner: “Ik weet dat ik geen makkelijke uitdaging ben aangegaan, maar daarom is het ook een uitdaging.” Tot slot maakten onze reporter en onze fotograaf een ommetje langs

Alicante. Daar legde Maarten Wynants de bouwstenen voor zijn laatste seizoen als profrenner. Na vijftien profjaren hangt de superknech­t van Tom Dumoulin en co weldra zijn fiets aan de haak. De 37-jarige Houthalena­ar doet in 2020 alles voor de laatste keer. Of toch niet? “Die kans bestaat, maar ik wil een langer profbestaa­n toch nog niet helemaal uitsluiten”, verraste Wynants in het El Plantio Golf Resort, de uitvalsbas­is van zijn superploeg JumboVisma.

De komende weken leest u er alles over in uw krant.

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Het Limburgse trio bij Sport Vlaanderen-Baloise: Milan Menten, Robbe Ghys en Amaury Capiot.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Het Limburgse trio bij Sport Vlaanderen-Baloise: Milan Menten, Robbe Ghys en Amaury Capiot.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium