Het Belang van Limburg

Interlands en bekerfinal­es tot eind 2022 in Alverberg

-

De Belgische handbalbon­d en de stad Hasselt hebben een overeenkom­st gesloten om tot eind 2022 alle Belgische interlands, zowel bij de mannen als de vrouwen, en de finales van de nationale beker in de Alverberg te laten doorgaan.

“Dat betekent dus ook dat er heel wat trainingsm­omenten in Hasselt plaatsvind­en”, zegt schepen van Sport Habib El Ouakili (RoodGroen+). “Omdat de wedstrijde­n gespeeld worden in de Alverberg, zullen die meestal in deze sporthal doorgaan. Maar ook ons stedelijk zwembad Kapermolen zal binnen het afgesproke­n kader gebruikt worden.” Heel wat spelers van de nationale ploeg genoten hun jeugdoplei­ding bij Initia Hasselt. “Als club zijn we dan ook heel fier dat we deze bekende gezichten geregeld weer in onze thuisbasis, en op het hoogste niveau, aan het werk kunnen zien”, zegt Bruno Willems, voorzitter van Handbalclu­b Initia Hasselt.

FC LIMBURG ACHEL VV:

De 21-jarige verdediger Lars Gevers gaat volgend seizoen bij Achel aan de slag. Anderzijds wijst Geers erop dat het nog niet vaststaat dat hij bij AVV blijft. Dit is afhankelij­k van zijn werk bij Anderlecht.

Jonathan Schoofs en Mathijs Withofs hebben hun overeenkom­st verlengd. Michiel Ooms trekt volgend seizoen naar Park Houthalen.

ZONHOVEN UTD:

TURKSE FC:

Okan Teker (spierscheu­r in de lies) is zes weken out. Zigno Atenza heeft een open wonde aan de enkel en moet dit weekend forfait geven.

Sehli Ben Smail (teenbreuk) staat vijf weken aan de kant.

Voor Jordy Gielen zit het seizoen omwille van een kruisbandl­etsel erop.

Verheyen (spierscheu­r) is out tot midden februari.

Brecht Nelissen, momenteel als T2 aan de slag, volgt volgend seizoen Jurgen Bosch op als hoofdtrain­er.

DILSEN-STOKKEM A:

ELEN:

GRUITRODE:

HENIS:

HOEPERTING­EN:

Stieners en Lacroix verlaten op het einde van het seizoen de club.

Kristof Plessers (ex-Bocholt, Herkol en Lindelhoev­en) vervoegt de rangen. Als vrije speler is hij nog dit seizoen inzetbaar.

KADIJK:

TERMOLEN:

De club en trainer Marnik Volbragt hebben hun overeenkom­st met één seizoen verlengd.

MELDERT:

Haels en zijn staf hebben hun verblijf met nog een jaar verlengd. Hij zal aan het zesde seizoen beginnen. Ook de spelers Rayen, Ooms, Porters en Vandersmis­sen tekenden een jaar bij. Kobe Rutten speelt volgend seizoen terug bij Paal-Tervant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium