Het Belang van Limburg

Arnout Postelmans bewijst zich bij A-ploeg

-

BASKETBAL ZATERDAG 21.00U: HASSELT-BELLEFLAMM­E (MANNEN TOP DIVISIE 2B) Hasselt verloor na vorig seizoen een pak ervaring. Onder leiding van coach Kristof Michiels hebben dit seizoen echter niet alleen enkele jonge spelers grote progressie gemaakt. Ook de 25-jarige Arnout Postelmans pakt meer speelminut­en dan hij verwacht had.

Onze jonge ploeg heeft dit seizoen al grote stappen vooruit gezet”, weet Postelmans. “Zaterdag speelden we tegen Tongeren, de tweede in de stand, een heel sterke wedstrijd. Op het einde missen we de ervaring om het af te maken. Ook in andere wedstrijde­n is het al gebeurd dat we op cruciale momenten enkele balverliez­en leden.”

“Er wordt van mij meer dan de voorbije seizoenen verwacht dat ik initiatief neem”, aldus Postelmans. “Als punten maken niet lukt, pak ik de rebounds. Op mijn positie als center hebben we geen brede jongens onder de ring staan. Dat wil wel zeggen dat we daar mobieler zijn dan andere ploegen. In offence is dat in ons voordeel.”

Conditietr­ainingen

Postelmans vindt in Hasselt Kristof Michiels terug. “Ik heb hem vroeger in Aarschot als coach gehad. Hij heeft me overtuigd om naar Hasselt te komen. Nadat ik getekend had, hoorde ik dat Mark De Wit coach van de B-ploeg werd. Een aangename verrassing, want hem heb ik als coach gehad in mijn laatste seizoen bij Optima. Ik heb er zelf voor gekozen om in tweede landelijke te spelen, want ik vind het belangrijk om matchritme te hebben.” “Doordat Soufyan Achaaray begin dit seizoen geblesseer­d was, kreeg ik meer minuten in de A-ploeg. Dat heeft mij veel vertrouwen gegeven. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan, maar ik werk er ook hard voor. Ik ben afgelopen jaar afgestudee­rd als industriee­l ingenieur en in het tussenseiz­oen heb ik extra tijd en aandacht besteed aan kracht- en conditietr­ainingen. Daar pluk ik nu de vruchten van.”

Muziek

De 1m98 grote center was in het verleden muzikant. “Dat kwam omdat mijn moeder en mijn zus in de harmonie speelden”, vertelt hij. “Nadat ik enkele concerten had beluisterd, wou ik graag hoorn of slagwerk spelen. De proefteste­n van het slagwerk vielen echter serieus tegen zodat het de hoorn geworden is. Ik heb het verschille­nde jaren met veel plezier gedaan, maar de combinatie met de studies en basketbal lukte niet meer. Ik ben gestopt tijdens mijn tweede jaar aan de unief. Vorig jaar heb ik nog eenmalig een concert meegedaan, maar sindsdien is de hoorn niet meer uit de kast gekomen. Als ik ooit stop met basketten, zal ik waarschijn­lijk de draad weer oppikken.”

 ?? FOTO SM ?? Arnout Postelmans pakt meer speelminut­en dan hij verwacht had.
FOTO SM Arnout Postelmans pakt meer speelminut­en dan hij verwacht had.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium