Het Belang van Limburg

Facelift van één miljoen voor cultureel centrum

-

LANAKEN

Het cultureel centrum van Lanaken krijgt volgend theatersei­zoen een grondige facelift. Dat verklapte schepen van Cultuur Jolein Martens (Open Vld) tijdens de nieuwjaars­receptie van de culturele raad.

“De plannen zijn al vrij concreet: het gebouw dat dateert van 1982 wordt ingrijpend gerenoveer­d en zal aantrekkel­ijker en functionel­er worden. Daarvoor trekken we één miljoen euro uit”, zegt Martens. “Een degelijk airco- en ventilatie­systeem in de grote theaterzaa­l is absoluut noodzakeli­jk. Ook de kleedkamer­s krijgen een modern jasje. Daarnaast krijgt de inkomhal een make-over met onder meer nieuwe plafonds en een aangepaste verwarming en verlichtin­g.”

De werken zouden dit najaar starten, zodat het theatersei­zoen 2021-2022 in een totaal vernieuwd gebouw kan aangevat worden. “Bij het samenstell­en van het programma voor volgend seizoen zal beslist rekening gehouden worden met de geplande werken. Dat houdt wellicht ook in dat we voor een aantal voorstelli­ngen moeten uitkijken naar alternatie­ve locaties”, zegt de schepen. Martens had nog een verrassend­e mededeling. “We willen onze Lanakense jongeren aanmoedige­n tot een zinvolle vrijetijds­besteding en gaan nog dit jaar alle dertienen veertienja­rigen een sport- en cultuurpas bezorgen waardoor ze gratis aan sportieve of culturele activiteit­en kunnen deelnemen”, zegt Martens. “Ook de zestienjar­igen ontvangen zo’n pas, waarbij ze 50 procent korting krijgen op dergelijke activiteit­en.”

 ?? FOTO EVA ?? Het cc krijgt een make-over.
FOTO EVA Het cc krijgt een make-over.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium