Het Belang van Limburg

Marco Simoni tekent geboorteka­artje van Matteo’s dochtertje

- BV & CO HASSELT Geert Houben

First surf trip all together: onder die toepasseli­jke titel postte Matteo Simoni het geboorteka­artje van zijn dochter Giulia op Instagram. De tekening van het uitgebreid­e gezinnetje is van de hand van zijn broer Marco.

Een creatieve familie is het minste wat je kan zeggen van de Simoni’s. Matteo (32) deed immers al meerdere keren een beroep op broer Marco (37). “De affiche van de film Trio, die Matteo produceerd­e met Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broucke, ontwierp ik ook. Net zoals posters van zijn theatervoo­rstellinge­n bij FC Bergman. Als Matteo iets nodig heeft, is het evident dat hij mij vraagt”, vertelt Marco. Hij mag zich ook de trotse peter van Matteo’s dochtertje Giulia noemen. “Deze opdracht heb ik dan ook met heel veel plezier uitgevoerd”, zegt de oudere broer, die vooral voor grafische bureaus in het Antwerpse werkte. Marco inspireerd­e zich deels op een illustrati­e die Matteo en zijn Houthalens­e vriendin Loredane

Falone hem aanreikten. “Ik ben wat verder gegaan en heb hen zelf getekend, samen met hun twee katten. Ik heb een kleine scène gemaakt op een surfplank, want dat doen ze allebei graag. En er is wat beeldspraa­k mee gemoeid. Ze pakken immers de volgende golf in hun leven.”

Matteo zelf ligt op de tekening languit op de surfplank terwijl Loredana, die met Wearable Stories haar eigen modelabel heeft, het werk lijkt te doen. “Niet waar”, lacht Marco. “Matteo peddelt krachtig met zijn armen en Loredana staat aan het roer. Dat is in het echte leven ook zo. Matteo blijft maar gaan, terwijl Loredana de weg wijst.”

 ?? FOTO RR ?? Giulia is het eerste dochtertje van Matteo Simoni en zijn vriendin Loredane Falone.
FOTO RR Giulia is het eerste dochtertje van Matteo Simoni en zijn vriendin Loredane Falone.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium