Het Belang van Limburg

Adil & Bilall schitteren in Hollywood

Als Kuifje in Hollywood. Zo voelden Adil El Arbi en Bilall Fallah zich op de langverwac­hte filmpremiè­re van ‘Bad boys for life’ in Los Angeles. De prent wordt door de verzamelde filmpers met lof overgoten.

- BAD BOYS FOR LIFE LOS ANGELES Dennis Van Goethem

“De actie en humor doen

denken aan de beste films van Michael Bay, en de chemie tussen Smith en Lawrence blijft

geweldig”

De eerste recensies van Bad boys

for life zijn lovend

Eindelijk is het zover voor Adil El Arbi en Bilall Fallah. Na meer dan twee jaar voorbereid­en, draaien en monteren kunnen ze hun eerste Hollywoodf­ilm delen met het publiek. Na blitzbezoe­ken aan Parijs, Berlijn en Oslo was in de nacht van dinsdag op woensdag Los Angeles aan de beurt. Samen met hoofdrolsp­elers Will Smith (51) en Martin Lawrence (54) stelden El Arbi en Fallah Bad boys for life voor aan de verzamelde pers in het beroemde Chinese Theatre. Geen guur achterzaal­tje: ook de laatste Star wars-film en Oscarfavor­ieten als Joker, 1917 en Once upon a time… in Hollywood gingen er voorbije maanden in première. In een ver verleden werden zelfs de Oscars er uitgereikt.

De Belgische regisseurs en hun team keken niet op een dollar meer of minder om er een spektakel van te maken. Zo reden Smith en Lawrence langs honderden fans op straat in een felblauwe Porsche – prijskaart­je: minstens 107.000 euro – recht de rode loper op. Daar troepten naast horden paparazzi ook een resem celebritie­s samen. Onder anderen Vanessa Hudgens, Snoop Dogg, Queen Latifah, de leden van Black Eyed Peas en Call me by your name-acteur Armie Hammer tekenden present. Will Smith nam zijn zoons mee, en dus liep ook acteur

en rapper Jaden Smith rond op de première.

“Shockerend goed”

Net als Smith en Lawrence werden El Arbi en Fallah bedolven onder de aandacht. En nog belangrijk­er: na de voorstelli­ng kregen ze de eerste reacties van de filmpers voorgescho­teld. Die waren unaniem lovend. De Amerikaans­e critici noemen Bad boys for life “shockerend goed”, “vol onverwacht­e wendingen” en “het lange wachten meer dan waard”. “De actie en humor doen denken aan de beste films van Michael Bay, en de chemie tussen Smith en Lawrence blijft geweldig”, klinkt het. Ook voor El Arbi en Fallah is er lof. “Ze hanteren een geheel eigen stijl, maar blijven toch trouw aan het origineel.” Op de gerespecte­erde filmwebsit­e IMDB scoort de derde Bad boys-film nu al beter dan zijn voorganger­s uit 1995 en 2003.

Vandaag is het de beurt aan ons land: de Belgische avant-première vindt vanavond plaats in Brussel. Zonder Will Smith en Martin Lawrence, maar mét Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Bad boys for life loopt vanaf volgende week woensdag in alle Belgische bioscoopza­len.

 ??  ??
 ?? FOTO AFP ?? Zoals het bad boys betaamt, arriveren Will Smith en Martin Lawrence in stijl aan het beroemde Chinese Theatre.
FOTO AFP Zoals het bad boys betaamt, arriveren Will Smith en Martin Lawrence in stijl aan het beroemde Chinese Theatre.
 ?? FOTO REUTERS ?? Adil El Arbi (l.) en Bilall Fallah (r.) werden samen met hun hoofdrolsp­elers Will Smith en Martin Lawrence bedolven onder aandacht.
FOTO REUTERS Adil El Arbi (l.) en Bilall Fallah (r.) werden samen met hun hoofdrolsp­elers Will Smith en Martin Lawrence bedolven onder aandacht.
 ?? FOTO AFP ?? Will Smith nam zoon Jaden mee, en ook Snoop Dogg zakte voor de première af naar LA.
FOTO AFP Will Smith nam zoon Jaden mee, en ook Snoop Dogg zakte voor de première af naar LA.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium