Het Belang van Limburg

Breekt Kiana vanavond het ‘Blokken’-record?

-

BLOKKEN TIENEN De spanning is vanavond te snijden op Eén. Als doctoraats­studente Kiana Buttiens ook haar twaalfde aflevering wint, is ze de beste Blokken-speler ooit.

Ze lijkt wel vastgeroes­t op de linkse stoel in Blokken. Kiana Buttiens (25) doet al sinds nieuwjaars­dag mee aan de populaire quiz van Ben Crabbé, en ook gisteren trok ze aan het langste eind. Al haalde ze deze keer weliswaar ‘maar’ 550 punten.

Geschiedku­ndige gaten

De Tiense lijkt echt alles te weten. “Geschieden­is is een van mijn zwakkere punten. Ik studeerde Latijn, en dan leer je wel wat over de Romeinen. Maar er zitten toch gaten in mijn geschiedku­ndige kennis, van de Middeleeuw­en tot de Wereldoorl­ogen. Sport is ook wat minder, behalve de Rode Duivels.”

In Blokken kon ze tot nu toe nochtans alle sportvrage­n vlotjes beantwoord­en. “Dat komt omdat ze vaak vragen stellen over recente gebeurteni­ssen, en dat heb ik dan onthouden door naar Het Journaal te kijken.”

Het record staat nu nog op naam van Ewout Leys, die in 2018 twaalf keer meedeed. Maar hij haalde zijn twaalfde finale niet. Als Kiana daarin vanavond wel slaagt, is ze recordhoud­er en komt ze morgen terug voor een dertiende deelname.

Maar een spelletje

De Tiense blijft nuchter onder haar succes. “Het is maar een spelletje. Eentje waarin ook het geluk moet meezitten. Voor mij hoeft al die aandacht niet. Al begint nu wel langzaam binnen te sijpelen dat ik een erg mooie prestatie heb neergezet.” Blokken is voorlopig een eindpunt qua tv-quizzen. “Ik heb geen andere quizambiti­es. Er zal al veel moeten gebeuren om me nog te overhalen. Laat eerst die mediastorm maar gaan liggen.” → Blokken, Eén, 18.35 uur

 ?? FOTO VRT ?? Vanavond kan Kiana de beste ‘Blokken’-speler ooit worden.
FOTO VRT Vanavond kan Kiana de beste ‘Blokken’-speler ooit worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium