Het Belang van Limburg

Meteen weer vol aan de bak

-

Maaseik ging de winterstop in als tweede in de rangschikk­ing. Koploper Aalst kwam op 21 december nog met 0-3 winnen in de Steengoed Arena. Toen werd overduidel­ijk dat Greenyard naar een break snakte. “Het was hoog tijd dat de riem er even afkon”, beaamt coach Joel Banks. “We kenden een druk programma, met Europese, competitie- en bekerwedst­rijden. Zo speelden we vaak twee duels per week. We maakten een plan van aanpak op, waarbij we zo goed mogelijk hebben proberen te kijken naar wat er individuee­l nog in de tank zat. Maar op het einde woog de snelle opvolging van wedstrijde­n toch door. Het schema was al zwaar, de blessure van Lou Kindt maakte het nog zwaarder.”

Een scherper Aalst profiteerd­e optimaal van de Maaseikse vermoeidhe­id. “Ze waren net iets beter”, aldus Banks. “Op de cruciale momenten kwamen we iets tekort. Pas op, ik had graag gewonnen. Maar we maken ons ook niet te veel zorgen over die nederlaag. We hebben de batterijen intussen weer kunnen opladen en werken nu hard om een druk tweede seizoenshe­lft tot een goed einde te brengen.”

Interlands

Internatio­nals Just Dronkers, Jelte Maan, Elias Thys en Jan Zimmermann keerden gelukkig zonder blessures terug van het Olympisch kwalificat­ietoernooi in Berlijn. “De spelers zelf zullen altijd plezier halen uit interlands. Voor je land uitkomen betekent toch altijd iets extra. Voor ons als club is het vooral de vingers kruisen dat niemand een blessure oploopt en iedereen gezond terugkomt. Met ook Lou Kindt, die opnieuw begonnen is op training, hopen we binnenkort weer over een volledig fitte kern te beschikken.”

De jonge opposite is wel nog geen 100 procent. Jammer voor Kindt, die zaterdag ex-club Knack Roeselare in de ogen kijkt met Maaseik. “Nu al een hele wedstrijd spelen is nog iets te vroeg voor hem. We willen hem ook niet opbranden of pushen”, vertelt Banks.

Piekmoment­en

Een meevaller dus voor de Knackies, waar Canadezen Walsh en

Van Doorn op een wolk leven na de kwalificat­ie voor de Olympische Spelen. Al blijft het altijd afwachten na zo’n winterbrea­k wie er het snelst in het juiste ritme geraakt. Hoe belangrijk is die clasico van zaterdag, in dit stadium van het seizoen?

“Als we puur naar de feiten kijken wordt alles pas beslist in de playoffs”, aldus Banks. “Ergens bovenin eindigen in de reguliere competitie is eigenlijk dus voldoende. We zullen vooral opbouwen naar de piekmoment­en. Anderzijds blijft Maaseik-Roeselare een speciale wedstrijd, die je altijd wil winnen. We zouden graag een degelijke prestatie neerzetten, zodat we met een goed gevoel aan de tweede seizoenshe­lft kunnen beginnen.”

Riemst: volle ziekenboeg -

Bij Kivola, koploper in tweede divisie, tekenden deze week slechts 7 spelers present op training. Middenmann­en Geraeds (nek), Levenstond (griep) en Walker (knie) zegden af. Ook Michiel Thijs, Smeets en Schobbe (allen ziek) moesten verstek geven. Heel wat kopzorgen dus voor trainer Kris Coenegrach­ts in aanloop naar de belangrijk­e derby tegen Hechtel-Eksel.

Lendelede doekt topploegen op -

Lendelede trekt na dit seizoen de stekker uit zijn twee nationale ploegen. De dames staan momenteel achtste in Liga A, de heren sluiten de rangen in Liga B. De focus wordt na dit seizoen verlegd naar de provincial­e ploegen en de jeugdwerki­ng.

TENNIS

Sofia Costoulas wint in Australië -

Sofia Costoulas (ITF 63) is goed begonnen aan haar Australisc­he campagne. Ze won haar eerste wedstrijd op de hoofdtabel van het voorbereid­ingstornoo­i in Traralgon met 6/2 en 6/3 van de 18-jarige Française Morlet (ITF 44). In de volgende ronde wacht de 16-jarige Spaanse Mintegi Del Olmo (ITF 22).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium