Het Belang van Limburg

Schillebee­ks zet Houthalen al vroeg op rozen

-

DBC Houthalen begon goed voorbereid en liep na tien minuten al 20 punten uit. Roeselare verdedigde daarna beter, maar coach Kreemers roteerde vlot zodat haar ploeg de wedstrijd kon controlere­n.

Janne Schillebee­ks maakte 14 van de eerste 18 punten voor DBC Houthalen (zonder Ooms en Lemmens, griep) en nam de hoofdrol op. “Ondanks enkele blessures en zieken begonnen we geconcentr­eerd aan de wedstrijd”, verklaart Schillebee­ks. “Toen we na het eerste quarter al twintig punten voorstonde­n hebben we het niet rustiger aan gedaan, maar vooral de wedstrijd gecontrole­erd. Doordat Roeselare een box-and-one defense op mij speelde, kon ik mij niet meer zo vlot vrij spelen en kreeg ik de bal niet meer zoveel. Ik probeerde dit op te lossen door de juiste screens te zetten.”

Het perfecte evenwicht

“Het was de derde keer dat we tegen elkaar speelden dus waren we goed voorbereid”, aldus coach Hilde Kreemers. “Ik weet dat we intrinsiek de betere ploeg zijn als we het tempo hoog kunnen houden. Dat deden we vandaag door fast-breaks te lopen en offensieve rebounds te pakken. We controleer­den de wedstrijd nadat onze efficiënti­e in het eerste quater heel hoog lag. Nadat Janne een sterke eerste helft speelde, had ik de luxe dat ik kon roteren en andere jonge speelsters namen het over. Het jonge talent met meer mature speelsters blijft het perfecte evenwicht in deze ploeg.” Schillebee­ks verlaat Houthalen na dit seizoen voor Hasselt. “Door de samenwerki­ng tussen Hasselt en Lummen krijg ik de kans om met

Lummen mee te trainen met de ploeg in Top Divisie”, legt de 18jarige Schillebee­ks uit. “Op termijn hoop ik zo de stap naar het hoogste niveau te zetten.”

QUARTERS: 28-8, 11-14 (39-22) ,13-9 (52-31), 21-14.

DBC HOUTHALEN: GIELEN 0+0, GOUWY 5+12, NIEUWKOOP 0+6, JORISSEN 4+4, SCHILLEBEE­KS 20+0, Sourbron 4+2, Carmans 3+9, Wuyts 3+1.

 ?? RAYMOND LEMMENS
FOTO ?? Heidi Nieuwkoop knokt zich voorbij twee speelsters van Roeselare.
RAYMOND LEMMENS FOTO Heidi Nieuwkoop knokt zich voorbij twee speelsters van Roeselare.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium