Het Belang van Limburg

Bocholt verliest topper én coach

Bocholt VV verloor zondag niet alleen de topper bij Tienen (4-2), de co-leider van 2B lijkt ook coach Patrick Witters kwijt te spelen. De trainer staat op het punt om volgend seizoen in zee te gaan met THES Sport.

- Eddy Stienissen/Kristof Jacobs

Meerdere bronnen bevestigen ons dat Patrick Witters volgend seizoen Bart Vanhoudt (naar Tienen) opvolgt als coach van THES Sport. Witters, met Bocholt nog in volle titelrace in tweede amateurlig­a B, zelf wilde dat zondagavon­d (nog?) niet gezegd hebben. Wat hij wel gezegd wou hebben? Dat hij erg boos was na het 4-2-velies in de topper tegen Tienen.

“Dit heb ik nooit meegemaakt. Deze match mochten en konden we niet winnen”, aldus Witters. Ondanks een vroege openingstr­effer van Wouter Scheelen (een heerlijke vrije trap in de benedenhoe­k) was het Bocholtse liedje bij de rust al uitgezonge­n. Niet zozeer door de sterkte van de thuisploeg, wel door de grillen van Storm Dennis en het arbitrale trio, dat de Noord-Limburgers met twee strafschop­pen in evenveel minuten volledig uittelde. Zo ging de bal een eerste keer op de stip, nadat een pegel van Ventose doorheen een pak van spelers ook de elleboog van Ruben Scheelen trof, Meeus pegelde de elfmeter tegen de onderkant van de lat, maar op aangeven van de lijnrechte­r hingen de bordjes toch gelijk: 1-1. Toen vlak daarna Ventose zijn duiktalent­en toonde op een licht tikje van Dieme, gingen de poppen echt aan het dansen. Meeus scoorde nu wel zuiver: 2-1. Bocholt was van slag, Bogaerts en Ventose zorgden voor een 4-1ruststand, een aanfluitin­g van het spelverloo­p.

Vechten tegen bierkaai

“De partij kon nochtans niet beter beginnen met die vroege openingstr­effer van mij”, blikte Wouter Scheelen terug. “We hadden de wind ook in het voordeel, maar dan zorgden twee onbegrijpe­lijke beslissing­en voor de totale ommekeer. Die eerste strafschop was een lachertje, omdat Ruben zijn arm tegen zijn buik hield... En dan was het nog maar de vraag of die bal de lijn overschree­d. Na die tweede penalty wisten we helemaal hoe laat het was. Binnen twee minuten ging het zo van 0-1 naar 2-1, met een pak frustratie­s als gevolg. Nu goed, we moeten ook in eigen boezem durven kijken, want bij die derde en vierde tegentreff­er reageerden we niet scherp genoeg. Wat positief was? Dat we ons na de rust herpakt hebben en voor iedere meter gestreden hebben. Het was misschien vechten tegen de bierkaai, maar we hebben wel laten zien dat we kunnen voetballen. Gezien hoe paniekerig Tienen speelde, zelfs bij een 4-1-voorsprong? Maar het kalf was voor ons natuurlijk al lang verdronken. En toch blijf ik erbij dat we niet op onze waarde zijn geklopt.” Coach Patrick Witters, die dus niet wenste in te gaan op zijn overstap naar THES, was erg ontgoochel­d na de nederlaag. “In een paar minuten werd ons werk van een hele week naar de knoppen gefloten en gevlagd. Wij waren klaar, maar werden genekt door externe factoren. Maar reken maar: wij zijn nog niet uitgeteld.”

TIENEN : Hannes, Vos, Meeus, Ventose, Weeghmans, Singh, Claes (75’ Deflem), Bogaerts, Matterne, Convents (66’ Kempeneers), Vanwelkenh­uysen (83’ Acke).

BOCHOLT: Wertelaers, van den Putte, R. Scheelen, Nys, Devon Maes (46’ Kessels), Bertjens, Peeters (77’ Didden), Palmans, W. Scheelen, Vanhaen, Dieme.

DOELPUNTEN: 2’ W. Scheelen 0-1, 16’ Meeus (strafschop) 1-1, 18’ Meeus (strafschop) 2-1, 30’ Bogaerts 3-1, 39’ Ventose 4-1, 62’ R. Scheelen 4-2.

STRAFSCHOP­PEN: 16’ Meeus (omgezet), 18’ Meeus (omgezet).

GELE KAARTEN: Vanhaen, Dieme, Bogaerts, Ventose.

RODE KAART: 88’ Dieme (2x geel). SCHEIDSREC­HTER: De Keyzer. TOESCHOUWE­RS: 900. (edst)

Patrick Witters wou het zelf (nog?) niet

gezegd hebben, maar wordt volgens onze informatie volgend seizoen coach van THES

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN
 ??  ?? De uitsluitin­g van Dieme zette kwaad bloed bij Bocholt.
De uitsluitin­g van Dieme zette kwaad bloed bij Bocholt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium