Het Belang van Limburg

Werken aan drie bruggen in en rond Beringen

-

De verhoging van de brug in Beringen loopt gelijk met werken aan de brug in Paal en Lummen. Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, zal altijd minstens een van de drie bruggen gebruikt kunnen worden.

Brug Beringen

De werken aan de nieuwe, hogere brug in Beringen zijn op 10 februari begonnen. De nieuwe brug wordt voorbereid in een atelier waarna ze via het water wordt getranspor­teerd naar een montageter­rein in de buurt van de waterskicl­ub. Omdat het om een volledig nieuwe brug gaat, kan de oude brug over de Paalsestee­nweg gewoon open blijven. Omdat er ook een volledig nieuwe verkeersaf­wikkeling komt met een ovonde (zie foto boven), wordt de Lummensewe­g volledig afgesloten in juli en augustus 2021. En is er tijdens die periode verkeershi­nder op de Paalsestee­nweg. De nieuwe brug gaat open in september 2021 en de oude brug wordt dan afgebroken. Alles moet klaar zijn tegen juli 2022.

Brug Paal-Tervant

De werken aan de brug van PaalTervan­t starten in april. De brug zelf wordt geassemble­erd op een montageter­rein tussen de Schipperss­traat en de Beverloses­teenweg.

De brug wordt gebouwd op dezelfde locatie als de huidige brug. Hierdoor is de brug afgesloten van begin september 2021 tot begin juni 2022. In juli 2022 moet alles klaar zijn.

Brug Lummen Genenbos

De brug van Lummen wordt voorbereid in een atelier en vervolgens geassemble­erd op een montageter­rein. Deze brug komt op dezelfde locatie als de huidige brug. Tussen de sloop van de bestaande brug en het afwerken van de wegenis naar de nieuwe brug, is de verkeersas Genenbosst­raat over de brug onderbroke­n voor een periode van 9 maanden (juni 2020 tot maart 2021).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium