Het Belang van Limburg

Broodnodig­e zege dankzij Wouters

Uitgereken­d linksachte­r Dries Wouters bezorgde met een heerlijke volley KRC Genk een gouden driepunter op het patattenve­ld van Kortrijk (0-1). Genk telt zo als nummer zes voorlopig weer vier punten meer dan naaste achtervolg­er KV Mechelen. “Ook al verlo

-

Niet Casper De Norre maar Dries Wouters verving de geblesseer­de Uronen als linksachte­r. Het was de enige surprise van chef Wolf, die zo Kouassi een eerste keer aan de aftrap bracht. Met Hrosovsky en Thorstvedt vormde de 22-jarige Ivoriaan een onuitgegev­en driehoek op het middenveld. Cuesta speelde in het hart van de viermansde­fensie naast Lucumi op de stek van de geschorste Dewaest.

Mboyo afgevlagd

Kouassi liet zich al op het kwartier opmerken met een wilde tackle, die hem prompt een gele kaart kostte. De fase typeerde de rommelige wedstrijd, waarin meer gestreden dan gevoetbald werd. Combineren was aartsmoeil­ijk op de abominabel­e grasmat, zoals verwacht kozen de bezoekers in de opbouw al heel snel voor de lange bal richting toren Onuachu. Veel gevaar leverde het niet op, de grootste dreiging kwam van exGenkenaa­r Mboyo. Die werd terecht afgevlagd, nadat hij scoorde vanuit buitenspel­positie. Hij pegelde vlak na rust bovendien een scherpe voorzet van Golubovic van dichtbij huizenhoog over het doel van Didillon.

Wouters slaat toe

Zoals zo vaak in het voetbal viel het doelpunt aan de overkant. Precies op een moment dat Genk leek weg te zakken, sloeg de landskampi­oen genadeloos toe. Thorstvedt gunde Lucumi een voorzet op rechts, voorbij de tweede paal mikte de mee opgerukte Wouters zijn volley enig mooi met een stuit overhoeks binnen (0-1). Coach Hannes Wolf koos ondanks de voorsprong met Odey voor de moegestred­en Kouassi alsnog voor een extra spits. Zijn lef werd beloond, Racing wettigde in het kwartier na de 0-1 zijn nipte voorsprong. Omdat Jakubech de doorgebrok­en Onuachu van de

0-2 hield, bleef het spannend tot in minuut 94. Doelman Didillon hield echter het hoofd koel, zijn netten schoon en de cruciale uitzege vast.

Fiere Wolf

KRC Genk zet met deze driepunter naaste achtervolg­er KV Mechelen onder grote druk. KV moet winnen tegen Beveren om in het zog van de nummer zes te blijven. Anderlecht en Zulte Waregem volgen al op zeven punten. Geen wonder dat Hannes Wolf bijzonder tevreden terugblikt­e op een geladen wedstrijd. “Vandaag telde alleen het resultaat, hier vielen geen schoonjamm­er heidsprijz­en te winnen. Ik ben trots op mijn team. Mijn jongens blijven knokken. Niet alleen fysiek zijn ze sterk, ook mentaal. Je moet hier maar komen winnen vijf dagen na een thuisneder­laag tegen Standard.”

Niet rekenen maar knokken

Wolf loofde de prestatie van Kouassi, die zijn eerste basisplaat­s had afgedwonge­n op training.

“Ik koos voor Wouters als linksachte­r omdat hij meer ritme en vooral meer gestalte heeft dan de Norre. Door de afwezighei­d van Dewaest konden we dat hier gebruiken”, aldus Wolf. “Dries maakte ook een prima goal, alleen dat we daarna verzuimden om het af te maken. Zo hebben we onszelf nog even in de problemen gebracht.”

Maar Didillon hield stand en Genk zette een flinke stap richting play-off 1. Al wilde Wolf dat niet gezegd hebben. “Hoeveel punten we nog nodig hebben om play-off 1 te halen? Dat houdt me niet bezig. Het heeft geen zin om te rekenen, we moeten blijven knokken. Ook thuis tegen Club Brugge gaan we vol voor de zege. Ook al verloren we door transfers en blessures veel kwaliteit, toch pakten we in 2020 al tien punten. Dat vind ik ongeloofli­jk knap van mijn groep.”

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Na afloop bouwden de Genkse spelers een feestje met de meegereisd­e fans.
FOTO JEFFREY GAENS Na afloop bouwden de Genkse spelers een feestje met de meegereisd­e fans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium