Het Belang van Limburg

Terminaal zieke mama: “Hartverwar­mend, zoveel reacties”

-

OPROEP HALEN Tips om tastbare herinnerin­gen na te laten voor haar kindjes: die oproep deed de terminaal zieke Tina Vandenbosc­h (41) uit Zelem (Halen) in onze krant. Ze wordt nu overstelpt met berichten. “Ik zal weken nodig hebben om alles te lezen.”

“Mijn kindjes zijn nog zo jong. Ik wil dat ze weten wie hun mama is, en niet alleen uit verhalen van anderen”, zei Tina vrijdag in onze krant over Eben (4) en Amelia (3). Haar borstkanke­r is niet meer te genezen.

“Hoeveel tijd ik nog precies heb, weten we niet. Maar de dokters durven niet verder te kijken dan een jaar.” Intussen doet Tina er alles aan om in de tijd die haar nog rest zo veel mogelijk herinnerin­gen te maken voor haar kinderen. Vandaar haar oproep.

“Niet verwacht”

Een afdruk van haar hand zodat haar kindjes haar later nog eens kunnen vastpakken, tipt iemand. Een brief voor elke belangrijk­e gebeurteni­s in het leven van haar kinderen, zodat ze op die momenten de raad van hun mama kunnen horen, suggereert een ander. Of haar favoriete parfum in een herinnerin­gsdoosje, zodat ze hun mama nog eens kunnen ruiken wanneer ze dat willen. Honderden tips kreeg Tina al, zegt ze een dag na haar oproep. “Zo veel dat ik weken nodig heb om ze allemaal te lezen. Mijn telefoon staat gewoon niet stil. Veel mensen bieden een fotoshoot aan voor ons gezin, en een student videografi­e wil een reportage maken over de alledaagse dingen in ons leven, waar de kinderen later naar kunnen terugkijke­n.” Veel mensen bieden aan om een herinnerin­gsdeken of -knuffel te maken. “Mocht ik op alles ingaan, dan werd ons huis een museum”, zegt Tina lachend. “De komende weken zal ik door alle berichten gaan om te zien wat ik zelf nuttig vind. Ik had nooit verwacht dat er zoveel zouden zijn. Hartverwar­mend is het.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Tientallen mensen willen Tina Vandenbosc­h helpen om tastbare herinnerin­gen na te laten voor Amelia en Eben.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Tientallen mensen willen Tina Vandenbosc­h helpen om tastbare herinnerin­gen na te laten voor Amelia en Eben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium