Het Belang van Limburg

Satelliete­n van Elon Musk zorgen voor tientallen meldingen bij ufomeldpun­t

-

UFOMELDING­EN HASSELT Het Belgisch ufomeldpun­t kreeg vrijdagmor­gen tientallen meldingen van een ‘ufotrein’, een lange rij lichtjes in de lucht. “Geen ufo’s maar een reeks satelliete­n die Elon Musk pas heeft gelanceerd.”

Om 6 uur liepen vrijdag de eerste meldingen al binnen bij het ufomeldpun­t. En dat zou de hele dag blijven duren. Verschille­nde mensen zagen een lange rij lichtjes door de lucht vliegen. Maar de buitenaard­se wezens komen niet met de trein, zo verzekert Frederick Delaere, coördinato­r bij het ufomeldpun­t. “Met grote zekerheid kunnen we stellen dat het om een reeks Starlink-satelliete­n ging die gelanceerd werden door het ruimtevaar­tbedrijf SpaceX van Elon Musk. We hebben in ons jaarversla­g al voorspeld dat er in de toekomst meer waarneming­en zouden komen van dit opmerkelij­ke fenomeen. Op 25 mei 2019 was het voor de eerste keer zichtbaar. Toen had het bedrijf van Musk een eerste reeks van 60 satelliete­n in de ruimte gelanceerd. In het begin hangen die allemaal achter elkaar, maar na verloop van tijd zoeken de satelliete­n allemaal hun eigen plek in een baan rond de aarde”, zegt Delaere. “Blijkbaar is die informatie nog niet gekend bij het grote publiek, want vandaag hebben we opnieuw tientallen meldingen gekregen. Dat komt door het heldere weer en uiteraard het opvallende schouwspel”, aldus Delaere die beklemtoon­t dat het ufomeldpun­t er juist is om zo veel mogelijk onverklaar­bare fenomenen te verklaren.

Ruimteverv­uiling

Volgens sommige bronnen zou Musk 12.000 satelliete­n in de ruimte willen brengen om overal ter wereld internet aan te bieden. Andere geruchten spreken over liefst 40.000. Niet alle astronomen zijn daar gelukkig mee. Zij beschouwen het als een stunt die de ruimte zal vervuilen en vrezen dat de duizenden satelliete­n in het zicht van de wetenschap­pelijke telescopen zullen hangen.

→ www.ufomeldpun­t.be

DEFENSIE

 ?? FOTO RR ?? Vorig jaar werd de ‘ufotrein’ van Elon Musk gespot na de eerste lancering door SpaceX. Foto’s van vrijdag zijn nog niet opgedoken.
FOTO RR Vorig jaar werd de ‘ufotrein’ van Elon Musk gespot na de eerste lancering door SpaceX. Foto’s van vrijdag zijn nog niet opgedoken.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium