Het Belang van Limburg

Mboyo ziet “duidelijke” penalty, Kouassi een schwalbe

-

Vroeg in de tweede helft ging Mboyo in de Genkse zestien onderuit in een duel met Kouassi. “Duidelijke penalty”, fulmineerd­e de KVK-spits. “Hij ging gewoon liggen”, lachte de Ivoriaan die insinuatie weg.

Van 2013 tot 2015 verdedigde Petit Pélé de blauw-witte kleuren. Een weinig succesvoll­e periode voor de Congolese Belg en daar werd hij door de Genkse fans aan herinnerd. Telkens hij in balbezit kwam, werd hij getrakteer­d op fluitjes. “Geweldig. Dat deed me echt plezier. J’aime bien”, grijnsde hij. Minder opgetogen was Mboyo over een andere Limburger, ref Alen. “Ik weet niet wat het is. Maar ik merk dat scheidsrec­hterlijke beslissing­en zelden in ons voordeel zijn”, bromde de thuisaanva­ller. “Er werd een glashelder­e strafschop­fout op mij begaan.

Maar de ref greep niet in en ook de VAR kwam niet tussen. Erg frustreren­d. Ik krijg van de coach geregeld het verwijt dat ik me niet genoeg laat vallen. Wel, dat zit niet in mijn aard. Daarom is het totaal onbegrijpe­lijk dat er in die fase niet gefloten werd. Erger nog, we verloren de wedstrijd en dat hadden we niet verdiend.” Eboue Kouassi lachte de aantijging­en van Mboyo weg. “Van een strafschop was geen sprake. Hij zocht het contact, maar daar trapte ik niet in en dus ging hij liggen. Al werd het wel spannend toen de ref luisterde naar de VAR. Ik was behoorlijk opgelucht toen hij liet voortspele­n.”

Voor de Ivoriaan betekende Kortrijk zijn eerste basisplaat­s in het shirt van Genk. “Een moeilijke eerste kennismaki­ng”, bekende hij. “Ik was door de coach verwittigd dat het een lastige avond zou worden. Met een zware tegenstand­er en een slechte grasmat. Dat was niet overdreven. Maar ik was erop voorbereid. Ik denk dat ik goed mijn streng getrokken heb.” Al moest hij wel even slikken na die vroege gele kaart. “Ik was het niet eens met de ref. Ik speelde mij de bal. Maar ik heb er me niet door van de wijs laten brengen.” Uiteindeli­jk hield Kouassi het meer dan een uur vol. Dan werd hij gewisseld. “Of dat met die omzwachtel­de knie te maken had? Nee, dat verband droeg ik enkel uit voorzorg. Na die match tegen Charleroi heb ik op training een blessure opgelopen. Maar die is intussen alweer verleden tijd.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Kouassi pakt al snel geel.
FOTO JEFFREY GAENS Kouassi pakt al snel geel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium