Het Belang van Limburg

Kostic onder de indruk van Gent in Rome

-

Milos Kostic is onder de indruk van AA Gent. De Buffalo’s speelden donderdag in de Europa League een sterke partij op het veld van AS Roma. “Gent is een ploeg met veel kwaliteit. Het wordt niet makkelijk, maar wij beschikken ook over troeven waarmee we hen pijn kunnen doen.”

“Het was een lange week voor ons, na die nederlaag op Cercle. Maar we hebben hard gewerkt”, vertelde Milos Kostic op zijn wekelijkse persbabbel. “We hebben opnieuw stappen gezet, ook door die vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen

Westerlo. Maar we verwachten sowieso een moeilijke match tegen AA Gent. Ik zag de wedstrijd van hen tegen AS Roma. Gent toonde veel kwaliteit. Niet alleen defensief, ook offensief staken ze de neus aan het venster. Doe het maar tegen een Italiaanse topclub. Niet voor niets is Gent Europees nog aan de slag en doen ze nog mee voor de titel in België.” Officieel wilde Kostic geen namen noemen, maar naast Bezus en Odjidja kon ook nummer zes Owusu hem donderdag bekoren. “Gent is meer dan één speler”, aldus de Sloveen. “Ze zijn sterk als team. We hebben respect voor hen, maar we zijn niet bang.” Vraag is of STVV Gent nog kan verrassen zondag. Beide teams spelen immers met een ruit op het middenveld. “Het zal een gevecht zijn tussen twee identieke systemen. Ik geloof in onze sterke punten, daar kunnen we hen zeker pijn mee doen.”

Op de persbabbel kwamen ook de namen van Ito en Lee aan bod. Voor hen lijkt niet echt een plaats in de 4-4-2. “Maar ze hebben wel al laten zien op training en in de oefenwedst­rijd dat ze ook op de nummer tien iets kunnen bieden”, aldus Kostic. “Hun momenten zullen nog wel komen.”

Last but not least is er Buya Turay. “Hij traint nog steeds niet mee. Waarom? Dat moet je aan het management vragen. Ik begrijp dat hij niet in de paraatheid is om mee te trainen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Milos Kostic: “We hebben opnieuw stappen gezet.”
FOTO PHOTO NEWS Milos Kostic: “We hebben opnieuw stappen gezet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium