Het Belang van Limburg

Wesley Hoedt: “Op sommige momenten

-

Nadat hij twee wedstrijde­n heeft gemist, is Wesley Hoedt (25) er zaterdag tegen Standard weer bij. Goed voor Antwerp en goed voor ons – geen speler in België die na de match zo onverbloem­d zijn gedacht zegt als de Nederlande­r.

Voor hij uitviel met een enkelbless­ure, was Hoedt de man van het moment. De centrale verdediger met het straffe cv – AZ, Lazio, Celta en Southampto­n, dat 16 miljoen voor hem betaalde – loodste zijn ploeg mee richting bekerfinal­e en vierde dat met een biertje – of eerder: een bierdouche.

Twee dagen eerder werd hij voor de tweede keer vader, van een zoontje. “Nolan: dat paste goed bij Noli (3), m’n dochtertje. Hij brengt heel veel vreugde en liefde.” En het weekend voordien schitterde hij in de studio van Sports late night, netjes uitgedost in pak en das.

Ze vroegen jou in ‘Sports late night’ omdat je steeds belangrijk­er bent, indruk maakt met je heerlijke linker, maar ook omdat ze weten: die Hoedt durft iets te zeggen.

“Ik zeg inderdaad wat ik denk, ik ben recht voor de raap. Soms wordt dat gewaardeer­d, soms niet. Maar ik vind dat je te allen tijde eerlijk moet zijn.”

“Nou ja, of je het een grote mond kan noemen, weet ik niet. Nogmaals: het belangrijk­ste blijft dat je presteert op het veld. Doe je dat niet, dan kan je ook minder makkelijk je mening geven. Maar ik heb gezegd dat ik hier naartoe kwam om mijn carrière weer in de lift te krijgen, en dat is goed aan het lukken. Dat ik in de smaak val, is mooi meegenomen. Ik denk dat ik ook een goeie connectie heb met de fans. Het is trouwens ook uit respect voor hen dat ik altijd mijn mening geef. Zij lezen alles wat in de media staat, omdat ze geïnteress­eerd zijn in voetbal en in de club. Dan vind ik wel dat je een oprecht praatje moet houden. Dat je er niet omheen draait en de huichelaar uithangt.”

 ?? FOTO KRIS VAN EXEL ?? Wesley Hoedt, zonder twijfel de meest openhartig­e voetballer van de Jupiler Pro League.
FOTO KRIS VAN EXEL Wesley Hoedt, zonder twijfel de meest openhartig­e voetballer van de Jupiler Pro League.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium