Het Belang van Limburg

Houd ik beter mijn mond”

-

En kan je je ei kwijt bij de coach?

“Hij spreekt goed Engels, hoor, dus we kunnen communicer­en. Ik begrijp intussen ook heel veel Frans, omdat het op Spaans en Italiaans lijkt, wat ik vloeiend spreek. En ook omdat ik nu al een maand lang Franse les volg – twee keer per week twee uurtjes privéles op de club. Ik dacht: Ik ben hier nu tóch.”

Maar straks ben je allicht weer weg. Of zouden ze 8 miljoen euro betalen en de aankoopopt­ie lichten?

“Het is aan Antwerp om te beslissen of ze dat recordbedr­ag kunnen en willen neerleggen. Lichten ze de optie, dan moeten ze naar mij toe ook bepaalde verplichti­ngen nakomen – dat zijn de voorwaarde­n.”

Maar jij moet nog willen, en je zei al dat je thuishoort op een hoger niveau.

“Ja kijk, ik wil gewoon weer minimaal in de Europa League spelen, misschien zelfs Champions League. In de winter bleek al dat er weer clubs uit de topcompeti­ties geïnteress­eerd waren. Dat is mooi, dat betekent dat ik weer op de goeie weg ben. Maar laat ons afwachten wat er in de zomer gebeurt. Ik wil het seizoen wel sowieso afsluiten met iets tastbaars – een beker of een Europees ticket.”

“Ik vind dat we voor de tweede plaats moeten gaan”, zei je al. Of ook: “We hebben al getoond dat we beter zijn dan Club Brugge”.

“Nou ja, in onze thuiswedst­rijd toch. In hún thuiswedst­rijd waren zíj beter. Natuurlijk is er nog een verschil met Brugge. Als je naar hun kern kijkt en de aanvallers die zij kunnen opstellen... Diatta, Tau, Dennis, Openda, Okereke, Krmencik, Schrijvers, voorheen Diagne: dat zijn acht spelers die bij ons wekelijks in de basis kunnen staan. Maar als je naar de andere ploegen in de top zes kijkt, moet je heel eerlijk zijn en zeggen dat alles onder de top drie een zware teleurstel­ling zou zijn. Een heleboel mensen durven dat niet uitspreken, maar als ík iets uitspreek, leg ik mezelf een bepaalde druk op om dat doel te behalen. En dat vind ik fijn. Misschien is het een soort van Nederlands­e bluf, maar ik vind dat we al vaak genoeg hebben bewezen hoe sterk we zijn.”

Ik ben benieuwd: heeft die bluf jou ooit al in de problemen gebracht?

(glimlacht) “Bij grotere clubs heeft dat al wel eens voor frictie en wrijving gezorgd, ja. Daar lopen de spanningen hoger op. Maar het belangrijk­ste is dat je ervan leert. Ik ben nu 25, ik weet intussen wel dat ik op sommige momenten beter m’n mond houd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium