Het Belang van Limburg

“Normaal is het over voor Club Brugge”

-

1

Hoe beoordeel je de prestaties van de Belgische clubs in Europa?

“Club Brugge speelde thuis 1-1 tegen de reserven van Manchester United, want die hadden toch zeven wissels doorgevoer­d. Met een match op Old Trafford voor de boeg is het normaal gezien over voor Club. Al blijft het afwachten hoe serieus United de Europa League neemt. Hun programma in eigen land is stevig en daar ligt nog steeds de prioriteit. Dat kan misschien het geluk van Brugge zijn. Ze zullen ook meer ruimte krijgen, want thuis kan United niet zo spelen als op Jan Breydel. Hoop doet leven, al is Brugge in mindere doen in vergelijki­ng met enkele maanden geleden. Dat zie je ook in België.”

“Gent deed het heel aardig in Rome, maar verloor door een foutje achterin. Dat is toch iets typisch in Europa. Maar ze zijn zeker niet kansloos volgende week. Roma is Roma niet meer. Die zijn in Italië aan het worstelen. Al moet ik zeggen dat ik Gent recent tegen Anderlecht en Eupen ook niet vond overtuigen.”

2

Van wie heb je het meest genoten in de Champions League?

“Atalanta deed het schitteren­d tegen Valencia. Er zit zoveel plezier in die ploeg. Ze gaan volledig van eigen kracht uit, zelfs op dit podium. Dat verbaasde me wel. Langzaam is het Italiaanse voetbal aan het veranderen. Het wordt offensieve­r. Bij Atalanta zijn de backs bijvoorbee­ld heel belangrijk. Die krijgen ook de vrijheid. Deze keer was de Nederlande­r Hans Hateboer goed voor twee goals. Volgens mij hadden ze Red Bull ingespoten bij die gozer, want die speelde met vleugels. Een stugge concurrent voor Castagne. Alles zit goed in mekaar, en dan moet je weten dat Atalanta de Champions League begonnen is met 0 op 9. De beste speler vind ik Papu Gomez, die een soort vrije rol heeft als nummer tien. Toch nog een kanttekeni­ng: Valencia scoorde nog de 4-1. Het is dus zeker niet voorbij.”

3

Konden de acteerpres­taties van Ryan Babel in GetafeAjax je bekoren?

“Die mafketel ging het theater van de tegenstand­er nadoen, hé. Het bewijst hoe fel Ajax geïrriteer­d was door Getafe. De Europese stuntploeg van vorig jaar had heel veel moeite met de aanpak van de Spanjaarde­n. Die waren irritant, met hun gezeik en hun overtredin­gen, maar dat weet je op voorhand. Ajax is compleet in de val gelopen. Ze keken alleen maar naar de scheidsrec­hter en kwamen niet aan voetballen toe. Ik heb weinig begrip voor Babels actie. Het zegt alles over hem. Hij past niet bij Ajax, dat ik donderdag zijn slechtste match in twee jaar heb zien spelen. Ze hebben geen bal tussen de palen getrapt. Dan moet je ook naar jezelf kijken, want Getafe is geen wonderploe­g, hoor.”

4

Is het eerlijk dat Barcelona nu nog een spits mocht halen?

“Blijkbaar hebben ze geen spits meer over en het staat in de regels. Vorig jaar haalden ze ook al zo’n gekke frats uit met de transfer van Kevin-Prince Boateng. Maar is Martin Braithwait­e goed genoeg voor Barcelona? Neen. Ik kan goed begrijpen dat ze voor drie, vier maanden geen spits kopen van 70 miljoen. Ik had gedacht dat ze Angel van Getafe zouden halen. Een ervaren aanvaller die vorig weekend nog tegen hen scoorde. Maar goed, het komt wel een beetje slecht over van Barça dat ze geen andere aanvallers meer hebben. Dan had je Perez niet naar Roma moeten laten gaan of had je een jonge gast kunnen opstellen, maar ze zeggen dat ze die niet hebben. Voor Leganes is het nog zuurder. Dat strijdt tegen de degradatie, raakt zijn spits - die een clausule had kwijt en kan dan zelf geen vervangen halen. Eerlijk oogt het niet.”

5

Welk gevoel komt op bij het woord ‘Lokeren’?

“Triestig. Ja, Lokeren is triestig aan het worden. Het is altijd een toffe club geweest. Louis De Vries kwam met grote dromen. In de praktijk ligt het anders. Het zou heel jammer zijn voor zo’n grote provinciec­lub om failliet te gaan. Kijk eens wie daar allemaal gevoetbald heeft in het verleden. Zulke grote spelers. Na het vertrek van Roger Lambrecht kon je dit een beetje verwachten. Het is te hopen dat er nog een langetermi­jnoplossin­g uit de bus komt.”

“Atalanta deed het in de Champions League schitteren­d tegen Valencia. Het leek wel alsof ze bij Hateboer, de concurrent van Castagne, Red

Bull hadden ingespoten”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium