Het Belang van Limburg

We leggen de Lommelse aanvoerder Glenn Neven, die zondag naar Beerschot tript, drie stellingen voor. Neven: “Vertrouwen is er nog”

-

Lommel heeft nood aan een mentale opkikker na het onfortuinl­ijke thuisverli­es tegen Westerlo. Roeselare tankte vorige week vertrouwen na de onwaarschi­jnlijke terugkeer op Union: van 3-0 naar 3-3.

Neven:“Tja. We hebben vorige week nog samen naar UnionRoese­lare zitten kijken. Aan de rust gaf je de bezoekers geen schijn van kans meer. Maar voor hetzelfde geld winnen ze zelfs nog. Als je zoiets nog kunt rechttrekk­en, dan sta je er als groep. Bij ons brokkelde de goede flow waarin we wekenlang verkeerden, stukje voor stukje af. Tenminste, wat de nuchtere cijfers betreft. Eén op negen, drie keer niet gescoord. Maar, en dat is zeer belangrijk, op de wedstrijd tegen OHL na speelden we tegen toppers als Virton en Westerlo wél heel degelijk. Neem nu vorige week. Als we met 1-0 van Westel gewonnen hadden, had niemand iets kunnen zeggen. Het was een dubbeltje op zijn kant, dat jammer genoeg voor ons de verkeerde kant uit viel. Dat beseft hier iedereen, hoor. Het vertrouwen is echt niet aangetast.”

De beslissing in de strijd om play-off 2 valt op de slotdag. Zelfs indien Lommel wint op Beerschot, gaat Roeselare zich thuis niet laten verrassen door het zieltogend­e Lokeren.

“Wat er met Lokeren gebeurt, is erg. Hopelijk vinden ze toch nog een oplossing. Ik weiger om nu al naar de slotwedstr­ijd tegen Roeselare te kijken. In het allerslech­t

De wedstrijd tussen Virton-Beerschot in 1B, die op 1-0 eindigde na een controvers­ieel doelpunt uit een vrije trap, wordt herspeeld op 2 maart. Virton scoorde toen na een overtredin­g van Beerschot, terwijl de scheidsrec­hter nog bezig was de lijn te trekken waarachter het muurtje moest plaatsneme­n. De Geschillen­commissie Hoger Beroep heeft beslist dat de klacht van Beerschot ontvankeli­jk en gegrond is en de

VORMPEIL BEERSCHOT Beerschot - Leuven 2-1 winst Roeselare - Beerschot 1-1 gelijk Beerschot - Westerlo 1-0 winst Virton - Beerschot 1-0 verlies Beerschot - Union 1-1 gelijk ste geval moeten wij dan één punt goedmaken in onze onderlinge confrontat­ie. Zelfs dan hebben wedstrijd nietig verklaard. Westerlo gaat niet akkoord: het gaat de beslissing aanvechten omdat Beerschot een rechtstree­kse concurrent voor de titel in de tweede periode is. Bij een mogelijke overwinnin­g van Beerschot in de inhaalmatc­h ziet Westerlo automatisc­h de tweede periode door de neus geboord. Ook Virton kan zich niet vinden in het herspelen van de wedstrijd. De Luxemburge­rs openen een beroepspro­cedure bij het BAS.

BASISELF: Vanhamel, Prychynenk­o, Frans, Bourdin, Halaimia, Dom, Pietermaat, Vorogovski­y, Tissoudali, Holzhauser, Ibara.

INVALLERS: Lejoly, Aloé, De Keersmaeck­er, Sanusi, Maes, Placca Noubissi, Saint-Louis. GEBLESSEER­D: Seigers, Vancamp, Brogno

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Holzhauser, Noubissi, Saint-Louis, Vorogovski­y. wij het thuisvoord­eel en houden we alles nog in eigen handen. Maar eerst Beerschot. Dat is een

Er waren deze week wat griepgeval­letjes op training. Maes hoopt om tegen zondag iedereen te recuperere­n. Zaterdag wordt nog getraind. Babou en Paulussen blijven out.

INVALLERS: Deronja, Cauwenberg, Ippel, Screciu, Vachiberad­ze, Krizan, Naudts, Nemeth, Siekman. ploeg die Lommel wel ligt. Thuis wonnen we er twee keer van. Natuurlijk is dit nog iets anders. De

Nog altijd geen witte rook op Daknam. Voorzitter Louis de Vries blijft wanhopig op zoek naar financiële middelen om het faillissem­ent te vermijden. De raad van bestuur besliste donderdag om “de bestaande pistes die de toekomst kunnen vrijwaren alle kansen te geven”. De club probeert de komende dagen verschille­nde partijen rond de tafel te brengen, “maar een faillissem­ent was en is niet aan de orde”, verzekert De Vries. Intussen speelt Lokeren gewoon tegen Roeselare.

Mannekes azen op een sportieve revanche en ze gaan vol voor de tweede periodetit­el. Er gaat een geweldige sfeer zijn op het Kiel. Maar daar houden wij ook van, zelfs al staan we in een overwegend vijandelij­ke arena. Vorig seizoen kregen we na een 1-3 zege zelfs een staande ovatie van de Beerschot-fans. Ik wil onze supporters ook nog bedanken voor hun geweldige steun tegen Westerlo. Hun enthousias­me heeft ons echt geholpen om dat onverdiend­e verlies snel te verwerken. En wat zondag betreft, het belangrijk­ste is dat we ons weer honderd procent geven en dat we met een goed gevoel van het veld stappen. Graag ook met een puik resultaat.” (lacht)

Als Lokeren de boeken neerlegt, eindigt het seizoen volgende week vrijdag (mogelijk) ook abrupt voor de ploeg die op de zevende plaats finisht. Dat is allicht nog erger dan de gehate play-downs moeten spelen.

“Misschien wel, ja. Lommel is erop gebrand om zich sportief te redden. Niet via de groene tafel. Dat zou een smet op ons seizoen zijn. Niemand weet op dit moment wat er met Lokeren gaat gebeuren, maar soit. Roeselare achter ons houden, is deelnemen aan play-off 2. Het zou een fantastisc­he ervaring voor veel jonge ploegmaats zijn om zich op dergelijk niveau te tonen. Ik zie mezelf trouwens ook niet thuis zitten vanaf eind februari. Dan zou ik knettergek worden en mijn vrouw waarschijn­lijk ook.” (lacht)

ZATERDAG 22-02-20

17.00 Westerlo - Virton

Lambrechts Erik 20.30 Roeselare - Lokeren

Oostrom Ingmar ZONDAG 23-02-20

16.00 Beerschot - Lommel SK

De Cremer Wesli

TWEEDE PERIODE 1 Westerlo 2 Beerschot 2 Virton

4 Union 5OHL

6 Lommel SK 7 Roeselare 8 Lokeren

12 12 12 13 13 12 12 12

6 5 5 4 5 4 2 1 4 2 2 2 6 5 3 8

BEERSCHOT

LOMMEL SK

2 5 5 7 2 3 7 3 21-16 14-8 14-8 22-16 22-26 11-16 20-21

9-22 20 20 20 19 17 15 13 6

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Glenn Neven: “Ik zie mezelf niet thuis zitten vanaf eind februari. Dan zou ik knettergek worden en mijn vrouw ook.”
FOTO DICK DEMEY Glenn Neven: “Ik zie mezelf niet thuis zitten vanaf eind februari. Dan zou ik knettergek worden en mijn vrouw ook.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium