Het Belang van Limburg

Froome maakt na 257 dagen heroptrede­n

-

Exact 257 dagen nadat hij tijdens een verkenning­srit in het Critérium du Dauphiné door een windvlaag tegen een muur werd geblazen, mag Chris Froome (34) voor het eerst opnieuw een rugnummer opspelden voor een officiële wedstrijd. De viervoudig­e Tourwinnaa­r herbegint zondag in de UAE Tour na maanden blessurele­ed en bijhorende revalidati­e. De buitenwere­ld twijfelt of Froome kan terugkeren op het hoogste niveau, maar hij denkt dat het nog kan. “Hier droom ik al maanden van”, aldus de kopman van Team Ineos. “Het zal een grote opluchting zijn om opnieuw deel uit te maken van het peloton. Dit voelt aan als een tweede kans en ik besef dat dit niet vanzelfspr­ekend is na al mijn blessurele­ed.”

Ambities heeft hij niet voor zijn eerste koers. “Ik zie mezelf vooral in een dienende rol”, klinkt het. “Dit is het ideale parcours om mijn benen te testen en om in het peloton terug te keren.”

PLOEGEN

AG2R, Astana, Bahrain-McLaren (Cavendish, Poels), Bora Hansgrohe (Ackermann, Buchmann), CCC (Zakarin), Deceuninck - Quick-Step (Bennett, Steels, Serry), Groupama Fdj (Démare), Israël Start-Up Nation, Lotto-Soudal (Ewan, Crass, De Buyst, Mertz, Van der Sande), Mitchelton­Scott (Adam Yates), Movistar (Valverde), NTT (Pozzovivo, Campenaert­s), Team Ineos (Froome), Team Jumbo-Visma (De Plus, Groenewege­n, Martin), Sunweb (Kelderman), Trek, UAE Team Emirates (Pogacar, Gaviria), Gazprom, Vini Zabù.

RITTENSCHE­MA:

23/2: Dubai - Dubai 148km

24/2: Hatta - Hatta Dam 168km 25/2: Al Qudra Cycle Track - Jebel Hafeet 184km 26/2: Zabeel Park Dubai 173km

27/2: Al Ain - Jebel Hafeet 162km 28/2: Al Ruwais - Al Mirfa 160km 29/2: Al Maryah Island - Abu Dhabi 127km

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium