Het Belang van Limburg

“Druk ligt er meteen op”

- Rob Kwanten

Met een mooie Europese epiloog in het achterhoof­d begint Greenyard Maaseik zaterdag aan de barragewed­strijden voor de play-offs. De landskampi­oen heeft in een bestof-three tegen Menen het thuisvoord­eel, maar begint wel op verplaatsi­ng. “De druk ligt er meteen op”, aldus kapitein Jelte Maan.

Na een miserabel seizoensbe­gin kreeg Frank Depestele de Menense motor na nieuwjaar toch aan de praat. Decospan won drie van zijn laatste vier wedstrijde­n. Tegen Haasrode-Leuven, Waremme en Gent gaf het zelfs geen enkele set prijs. “Er zijn geen wedstrijde­n meer waarvan je op voorhand weet dat ze gelopen zijn”, weet Jelte Maan. In deze barrages krijgen we het thuisvoord­eel in wedstrijd twee en drie. Maar als je wedstrijd één op verplaatsi­ng verliest, ligt de druk er meteen op. Wij onderschat­ten Menen dus niet en willen zaterdag op een 1-0-voorsprong komen. Na een heel moeilijk competitie­begin heeft Menen zich helemaal herpakt. Met Jente De Vries hebben ze een opposite die in een begenadigd­e bui elke ploeg in de vernieling kan slaan. Ik heb hem al enkele indrukwekk­ende wedstrijde­n zien spelen. Hun middenblok­kers, waaronder Colson (ex-Maaseik), hebben al een mooi palmares in het Belgische volleybal. met heel wat talent heeft Frank Depestele een stevige ploeg ter beschikkin­g.”

Schouderpr­obleempje

Het lage plafond in de Hel van Mjiende schrikt Maan niet af. “In het recente verleden hadden heel wat topploegen het altijd moeilijk in die kleine sporthal”, gaat Maan verder. “Maar ook in Achel, Waremme en Leuven spelen we keer op keer in een zaal die eigenlijk ongeschikt is door een veel te laag plafond. Intussen hebben we ons wel aangepast aan die omstandigh­eden. Dat is al lang geen excuus meer.” De Nederlande­r komt tot slot nog even terug op het knappe Maaseikse parcours in de Champions

League. “Absurd dat we na vier zeges uit zes wedstrijde­n niet in de kwartfinal­e staan. Erg jammer, maar we onthouden natuurlijk de stuntzeges. Op voorhand gingen we uit van vier nederlagen en twee mogelijke galamatche­n tegen Ankara. Is dat even anders uitgedraai­d”, concludeer­t Maan, die woensdag tegen Jastrzebsk­i trouwens de hele wedstrijd aan de kant bleef. “Ik zit met een schouderpr­obleempje, maar ik verwacht tegen Menen weer inzetbaar te zijn”, geeft hij nog mee. → Menen-Maaseik, Euromillio­ns Volley

League, zaterdag 20u30

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Woensdag bleef Jelte Maan de hele wedstrijd tegen Jastrzebsk­i aan de kant. “Tegen Menen hoop ik opnieuw inzetbaar te zijn.”
FOTO DICK DEMEY Woensdag bleef Jelte Maan de hele wedstrijd tegen Jastrzebsk­i aan de kant. “Tegen Menen hoop ik opnieuw inzetbaar te zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium