Het Belang van Limburg

Opnieuw finale tussen Sint-Truiden en Initia?

Krijgen we een heruitgave van de bekerfinal­e van vorig seizoen tussen Hasselt en Sint-Truiden (vrouwen) of zorgen Uilenspieg­el of Antwerpen in de halve finales voor een verrassing?

-

HANDBAL 1/2-FINALES BEKER VAN BELGIË VROUWEN

In tegenstell­ing tot de mannen wordt er bij de vrouwen in een heen- en terugwedst­rijd uitgemaakt wie naar de finale mag. Initia Hasselt speelt zaterdag thuis tegen Uilenspieg­el en maakt zondag de trip naar Wilrijk. Sint-Truiden hoopt zaterdag in Hoboken tegen DHW Antwerpen een goede uitgangspo­sitie te verwerven om dat zondag voor eigen publiek de klus helemaal te klaren.

Revelatie

Sint-Truiden en Antwerpen stonden dit seizoen al twee keer tegenover mekaar. Telkens ging de zege naar de Limburgers, maar cirkelspee­lster Charlotte Castermans van Sint-Truiden blijft met de voetjes op de grond. “Antwerpen is misschien wel de revelatie van het seizoen”, aldus Castermans. “Tegen ons raapten ze niets, tegen Hasselt speelden ze twee keer gelijk. De ploeg van trainer Rik Strijckers, en de Limburgse speelsters Nouwen en Peeters begon wat slapjes aan de competitie maar geraakte in de terugronde aardig onder stoom. Die ploeg kan brokken maken in de play-offs en wil graag verrassen in de beker tegen Sint-Truiden. Dat we zaterdag eerst op verplaatsi­ng moeten is zeker geen nadeel. Daar een goed resultaat neerzetten en zondag voor eigen publiek de klus klaren lijkt mij een leuk scenario.”

En als Sint-Truiden de finale haalt dan wordt Hasselt daarin de tegenstand­er. “Ik kijk er nu al naar uit”, weet Castermans. “Meteen na de winterstop verloren we thuis van mijn ex-club. Er staat nog een rekening open. Maar die duels tegen Initia gaan de competitie kleuren. In de playoffs kijken we ze nog twee keer in de ogen in daar komen mogelijk in de finale van de play-offs nog eens drie duels bij.”

Return overbodig?

Elien Noten van Initia Hasselt wil vooral niet te snel victorie kraaien. “Dat Uilenspieg­el moet genoegen nemen met een zesde plaats in eerste nationale en wist zich dus niet voor de play-offs te kwalificer­en maar de ploeg is jong speelt zeer enthousias­t en kan verrassend uit de hoek komen”, verklapt de hoekspeels­ter van Initia. “Maar we hopen zaterdag thuis het verschil te laten oplopen waardoor de return zondag haast overbodig wordt. We willen in geen geval voor verrassing­en komen te staan. Die finaleplaa­ts mag ons niet ontglippen. Die eindstrijd gaat in Hasselt door en voor eigen publiek kunnen we misschien een gooi doen naar de beker. En wie in die finale de tegenstand­er wordt maakt niet uit. We speelden dit seizoen al twee keer gelijk tegen Antwerpen en wonnen zelfs tegen Sint-Truiden. Er zijn best wel mogelijkhe­den.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Vorig jaar kaapten de Truiense dames de beker weg voor de neus van Initia Hasselt.
FOTO DICK DEMEY Vorig jaar kaapten de Truiense dames de beker weg voor de neus van Initia Hasselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium