Het Belang van Limburg

TWEEDE AMATEURLIG­A B “Promotiedr­oom leeft in alle geledingen van de club”

-

BOCHOLT - LONDERZEEL

ZONDAG 15.00U

Na een bewogen week ademt Bocholt weer helemaal voetbal. Onder leiding van nieuwbakke­n coach Rocky Peeters staan de Noord-Limburgers voor “misschien de belangrijk­ste maanden uit de clubgeschi­edenis.”

Weg dus met de ‘randfeiten’ die in het begin van de week NoordLimbu­rg beroerden. Jo Van Hoef, voorzitter van het directieco­mité, en sportief verantwoor­delijke Rony Vangompel maakten dat na een korte babbel met de spelersgro­ep nog eens duidelijk. “Achterom kijken leidt tot niets”, luidt het. “Met onze nieuwe trainer staan we aan de vooravond van wat misschien de twee belangrijk­ste maanden uit de clubgeschi­edenis zijn. Daar moeten we klaar voor zijn.”

Jo Van Hoef: “Natuurlijk zijn het voor iedereen moeilijke dagen geweest. Voor de spelersgro­ep, die viermaal per week met de trainer werkte, maar ook voor het bestuur, dat Patrick Witters heeft leren waarderen als een vakman. Maar als zakenman kan ik emotioneel en realistisc­h tegelijk zijn. Ik heb overigens de voorzet gegeven om in deze omstandigh­eden het volledig over een andere boeg te gooien en drastisch in te grijpen. In volle titelstrij­d moet je 100 procent bij de les blijven. Als dat niet kan, moet je ook de consequent­ies onder ogen durven zien. En met Rony Vangompel hebben we de juiste man in huis om aan het hele verhaal een positieve wending te geven.”

ASV GEEL

Standvasti­gheid

Rony Vangompel: “Het was verbazend hoe snel en talrijk de kandidatur­en binnenstro­omden eens het bericht van het ontslag van onze trainer in de pers verscheen. Het bewijst alleszins dat Bocholt in het amateurvoe­tbal iets betekent. Wij waren meteen gecharmeer­d door het profiel van een drietal kandidaten. Maar de ene wilde nog niet naar deze reeks afdalen, de tweede had net elders getekend en de derde toonde zich onmiddelli­jk bereid om met ons rond de tafel te zitten. Die babbel met Rocky Peeters was verheldere­nd en bijzonder hoopgevend. Hij kon zich volledig vinden in ons verhaal, dat streeft naar kwaliteit in alle geledingen. Niet alleen in het eerste elftal maar ook en vooral in onze jeugdcateg­orieën. Dat Rocky eerstdaags een pro License-diploma behaalt, is daarin een absolute meerwaarde. Omdat we streven naar standvasti­gheid hebben we meteen ook voor een langdurige samenwerki­ng gekozen.”

Competitie­f blijven

Beiden: “En de toekomst? Als we promoveren zullen we de ploeg naar onze mogelijkhe­den versterken. Blijven we in de tweede amateurkla­sse, dan zal ook hier de tendens dat alles goedkoper moet, heersen. We blijven competitie­f hoor, zeker weten. Maar de gekke bedragen zullen er zeker niet zijn. Dat zijn echter problemen voor later. Voor het eerst sinds jaren hebben we het gevoel dat de promotiedr­oom leeft in alle geledingen. De volle supporters­bussen zijn een seintje naar de spelersgro­ep om er vol voor te gaan. En ja, ook wij geloven erin. Ten volle.”

BOCHOLT:

Peeters en Dieme zijn geschorst. Bloemen en Houben zijn twijfelach­tig.

DE KERN: Wertelaers, Pinxten, Palmans, van den Putte, Ruben Scheelen, Geebelen, Vanhaen, Devon Maes, Wouter Scheelen, Bertjens, Kessels, Danton Maes, Nys, Didden, Houben (?), Bloemen (?), Goulding, Ramaekers.

 ?? DICK DEMEY
FOTO ?? Rony Vangompel en Jo Van Hoef staan met Bocholt VV voor enkele bijzonder belangrijk­e maanden.
DICK DEMEY FOTO Rony Vangompel en Jo Van Hoef staan met Bocholt VV voor enkele bijzonder belangrijk­e maanden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium