Het Belang van Limburg

Sporting-doelman Ghijsens tevreden met evolutie

-

SP. HASSELT HOOGSTRATE­N ZATERDAG 20.00U

Sporting Hasselt mag zich na het tweede opeenvolge­nde puntenverl­ies helemaal concentrer­en op de strijd om de resterende eindrondet­ickets. “De titel is weg”, beseft doelman Lennart Ghijsens. “Maar het is fijn dat we toch nog voor de eindronde kunnen gaan.”

Sporting heeft een licentie aangevraag­d voor de eerste én de tweede amateurlig­a. Er staat dus nog wat op het spel in de komende maanden. Op de goedkeurin­g van die licentie voor eerste amateur is het wel nog even wachten.

De ambitie van de club tovert bij

Ghijsens spontaan een glimlach op het gezicht. “Die ambitie is ook één van de redenen waarom ik hier vorig seizoen getekend heb en ook mijn woord gegeven heb voor volgend seizoen”, licht hij zijn toekomstpl­annen toe.

De 24-jarige Truiense kinesist speelde vorig seizoen nog bij

Leopoldsbu­rg in derde amateur. De stap hogerop heeft hij bijzonder makkelijk verteerd. “Ik ben zelf ook bijzonder tevreden over mijn evolutie in het afgelopen jaar”, aldus Ghijsens. “Van mijn vorige trainers kreeg ik vaak te horen dat ik meer maturiteit moest uitstralen. Daar heb ik aan gewerkt en op dat vlak heb ik toch stappen vooruit gezet.” Tegen Hoogstrate­n hoopt Ghijsens vooral op… normaal weer. “Vorige week was het de hel in Londerzeel in dat stormweer”, besluit hij.

SP. HASSELT:

Turan is geschorst. Odutayo is weer paraat, terwijl Bastiaens hervallen is.

DE KERN: Ghijsens, Jaspers, Aka Etien, Ofori, Bracké, Janssen, Deville, Wijnen, Verbeeck, Bounou, Odutayo, Haspeslagh, Reck, Claes, Haenen, x.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Lennart Ghijsens.
FOTO SERGE MINTEN Lennart Ghijsens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium