Het Belang van Limburg

DE MATCH IN 3 CIJFERS

Nieuw mirakel voor Bilzen-Waltwilder?

-

3

Mathieu Mertens is de derde trainer die het dit seizoen voor het zeggen heeft bij Pelt. In oktober werd Geert Knapen plots de laan uitgestuur­d. De dag nadat hij bij Bilzen-Waltwilder met het team een klinkende 2-5 had neergezet. “Een dispuut met de sportieve cel”, klonk het toen in de Peltse bestuurska­mer. Opvolger Benny Lunenberg kon de zware erfenis niet verzilvere­n. Hij werd al na zes weken de laan uitgestuur­d. Het interimduo Follon-Peeters nam over. Na de winterstop kwam Mathieu Mertens dan aan het roer. Hij kreeg de ploeg terug op de rails.

18

Pelt heeft met Serhat Koç een beweeglijk­e spits met een uitstekend­e traptechni­ek aangetrokk­en. Koç zit al aan 18 treffers. Zijn doel bij de start van het seizoen was de kaap van de 20 goals bereiken. Koç roert zich niet enkel in de rechthoek, maar kan ook scoren op vrije trap van buiten de zestien. Daar heeft hij een patent op: vanaf zo’n meter of 20 mogen aanleggen. Het is van de tijd van Yildiz geleden dat Pelt nog zo’n doelpunten­maker in de rangen had. Koç heeft het op De Roosen naar zijn zin en blijft ook volgend jaar de Peltse kleuren verdedigen. “Maar dan liefst wel een reeks hoger”, klinkt het ambitieus.

5

Bilzen-Waltwilder is bezig aan zijn vijfde seizoen in het amateurvoe­tbal. Na de samensmelt­ing in 2014 tussen Bilzen en Waltwilder hield de fusieploeg het twee seizoenen vol in vierde nationale. Na amper één jaar in eerste provincial­e steeg BWW onverwacht via de interprovi­nciale eindronde opnieuw naar het amateurvoe­tbal.

Drie jaar na datum is de omgekeerde route zeer kortbij. “Vorig seizoen realiseerd­en we al een mirakel door ons te redden”, zegt preses Johny Castermans. “Ik hoop van harte dat het ons opnieuw lukt. Het zou met veel pijn in het hart zijn als we opnieuw naar de provincial­e reeksen zakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium