Het Belang van Limburg

DERDE AMATEURLIG­A B Beringenaa­r Thomas Driessen is een echte clubspeler

-

KVK BERINGEN - E. TERMIEN ZATERDAG 20.00U Echte clubspeler­s, ze zijn zeldzaam. Thomas Driessen is er nog zo eentje. Hij voetbalt al vanaf zijn zesde bij KVK Beringen. Bij de jeugd ging hij wel even vreemd naar V. Geel, Kermt-Hasselt en Geel-Meerhout, maar dat is hem al lang vergeven. Ondertusse­n voetbalt hij al zes jaar in het eerste elftal en nu ook voor het eerst in de amateurree­ksen. “En daar wil ik blijven. Veel leuker dan in provincial­e”, reageert de rasechte Beringenaa­r.

De 23-jarige LO-leerkracht bleef in zijn carrière niet gespaard van blessures. “Op mijn zeventiend­e maakte ik mijn debuut in het eerste elftal. Het jaar daarop scheurde ik mijn kruisbande­n en was ik een jaar out. Elk seizoen miste ik wel een aantal wedstrijde­n door spierbless­ures of andere kleine kwaaltjes. Ook dit seizoen was ik enkele weken out. Of dit mijn carrière heeft afgeremd? Ik denk het niet. Ik ben heel tevreden dat ik nu op dit niveau kan meedraaien.” Volgens zijn trainer heeft hij de overstap uit provincial­e heel snel gemaakt. “Hij is aan een sterk seizoen bezig. Heel constant. Op die leeftijd al mee de kar trekken, zowel op training als in een match, dat is straf”, is Barka vol lof. “Dat is mooi om te horen”, reageert Thomas. “Ik ben eerder een stille speler. Onze kapitein Jonas Maes is de grote gangmaker. Hij trekt iedereen mee en dat is het recept van ons succes de voorbije weken. De vechtlust van in het begin van het seizoen is er weer. Ook de terugkeer van Mario Pruna is een belangrijk­e factor. Met zijn enthousias­me neemt hij de ploeg op sleeptouw. Tegen Sint-Lenaarts en Linden was hij meteen beslissend met zijn doelpunten en assists.”

KVK bewaart niet de beste herinnerin­gen aan Termien. “Ons zwarte beest? Dat is overdreven, ook al pakten wij weinig punten tegen de Genkenaren. Nu we in de goede flow zitten, moeten we daar een einde aan maken. Het zal een harde strijd worden om die barragepla­ats te ontlopen, maar na onze zes op zes komen nog andere ploegen in het vizier. Nu ik van deze reeks geproefd heb, wil ik ook in het nationaal voetbal blijven. Ik heb uiteraard bijgeteken­d. Hier voel ik mij thuis en ken ik veel mensen. Ik woon op fietsafsta­nd van de Motbemden. Heel praktisch, maar toch neem ik altijd de auto. Dat is nog een werkpuntje (lacht). Sinds vorig jaar geef ik les in Oosterlo en ik ben al zes jaar samen met mijn vriendin Zoë. Mij hoor je niet klagen.”

KVK BERINGEN:

Invallersd­oelman Dodemont is weer beschikbaa­r. Verder blijft de kern ongewijzig­d.

DE KERN: Maes, Dodemont, Lauwen, Reynders, Claes, Put, Taktak, Evren, Creyns, Driessen, Er, Pruna, Nwangaga, N’Shole, Mortaziq.

 ?? DEMEY
FOTO DICK ?? Thomas Driessen wil met zijn KVK Beringen absoluut in de amateurree­ksen blijven.
DEMEY FOTO DICK Thomas Driessen wil met zijn KVK Beringen absoluut in de amateurree­ksen blijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium