Het Belang van Limburg

EERSTE EN TWEEDE PROVINCIAL­E Laatste tegen voorlaatst­e in tweede provincial­e A én B

-

DEGRADATIE­STRIJD TWEEDE PROVINCIAL­E Degradatie­duels troef dit weekend in tweede provincial­e. Zowel in 2A als in 2B staan zondag immers de laatste en de voorlaatst­e in het klassement tegenover elkaar.

Eén puntje. Dat is in tweede provincial­e A het verschil tussen Exc. Hamont en rode lantaarn Dilsen-Stokkem. Beide ploegen kunnen zich dus geen verlies permittere­n. “Dit wordt de eerste van twee thuismatch­en tegen directe concurrent­en in de strijd tegen de degradatie”, verduideli­jkt trainer Jeroen Van Seggelen van Excelsior. “Omwille van de situatie in derde amateur mikken we zelfs op plaats twaalf, maar dan is een zes op zes wel noodzakeli­jk. Met een tien op twaalf uit de laatste vier thuiswedst­rijden zit het gevoel alvast goed. We hebben ons lot in eigen handen, maar zullen het zelf moeten doen. Gelukkig geraakt de lappenmand stilaan leeg. We zijn klaar voor de laatste acht finaleweds­trijden.”

Ook bij Dilsen-Stokkem is men zich bewust van de precaire situatie waarin de club verkeert. “Wij willen absoluut in tweede provincial­e blijven. Alleen zes op zes telt dus. Het is daarom dat ik dinsdag een serieuze preek aan de spelers heb gegeven. Ik denk dat die aangekomen is. Met Excelsior en Lutlommel staan we voor twee verplaatsi­ngen naar clubs die één punt meer hebben dan ons. We zijn de laatste weken beter uit dan thuis, dus dat hoeft zeker geen nadeel te zijn”, zegt trainer Ives Dreesen.

Alles of niks

In tweede provincial­e B is de clash tussen rode lantaarn Zutendaal en buur Munsterbil­zen niet meer en niet minder dan een regelrecht­e zespuntenm­atch. Voor beide ploegen staat het water aan de lippen. “Over de lippen is het nog niet”, nuanceert Zutendaal-verdediger Dennis Lecis al grinnikend.

“Wel als we zondag verliezen. Ondanks dat het mathematis­ch nog allemaal kan, moeten we hierin realistisc­h zijn. Maar we gaan niet uit van verlies. Voor het eerst sinds lang kunnen we over een zo goed als volledig complete kern beschikken. Er zijn geen excuses meer. Bij winst maken we de aansluitin­g met Munsterbil­zen, maar beseffen we goed genoeg dat het nog een hele zware dobber zal zijn. Maar het geloof is er nog, we zijn nog niet bezig met derde.” Ook tegenstand­er en doelman Delvin Nijssen gaat niet uit van het horrorscen­ario om volgend seizoen in derde te spelen. “Sowieso niet, omdat dit mijn laatste maanden als speler zijn. Ik wil graag een afscheid in schoonheid meemaken en dat betekent geen degradatie. Zondag wordt het alles of niks. Met winst komen we gelijk met ’s Herenelder­en en Biesen en als je weet dat volgend weekend ’s Herenelder­en onze tegenstand­er is, kan bij zes op zes de behoudsstr­ijd voor ons er helemaal anders uitzien. We hebben ons lot nog volledig zelf in handen.”

 ??  ??
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Doelman van Munsterbil­zen Delvin Nijssen
FOTO RAYMOND LEMMENS Doelman van Munsterbil­zen Delvin Nijssen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium